Vyhledávání

Machus léčí zlomenou nohu i rozlomenou buggynu z nedávné Baja Carpathia 2011

Machus léčí zlomenou nohu i rozlomenou buggynu z nedávné  Baja Carpathia 2011

Machus léčí zlomenou nohu
Vůz typu buggy se přestavuje podle předpisů na Rallye Dakar

Ještě před prázdninami se vydal Josef Macháček se svým vozidlem typu buggy do polského města Stalowa Wola, kde se konal další podnik evropského šampionátu cross country rally pod názvem Baja Carpathia 2011. Na účastníky tam čekalo 356 kilometrů rychlostních zkoušek, prach, bahno, lesní úseky a na českého matadora vytrvalostních soutěží také nepříjemné překvapení.

V Polsku se mi závodilo výborně. Dvě erzety jsem vyhrál, a to bylo v konkurenci domácího Krysztofa Holowczyce nebo našeho Mirka Zapletala. Jezdil jsem na čtvrtém místě v absolutním pořadí, nicméně v poslední erzetě jsem udělal jezdeckou chybu a nabořil to do stromu,“ vyprávěl Machus o havárii, která se ukázala jako poměrně vážná.

Byla to velká rána a bugina byla celá zohýbaná. „Půlka přijde pryč, ale všechno špatný bývá někdy pro něco dobrý. Vůz mi teď v Lučenci už podle nových předpisů na velké soutěže předělává Norbi Klement. To mění mojí situaci. Kdyby všechno postupovalo podle plánu, dalo by se zvládnout, že bych na Rallye Dakar odjel s buginou a ne na čtyřkolce, k čemuž jsem se poslední dobou přikláněl,“ vysvětlil pětinásobný dakarský šampion na čtyřkolovém motocyklu, který však polský karambol odnesl i zdravotně.

„Mám zlomenou bércovou kost, ale není to nic vážného. Nemám to ani v sádře, jenom zabandážované. Přes léto stejně nebudu moct jezdit, ale pokud by se situace spíš nakláněla k variantě, že na Dakar vyrazím se čtyřkolkou, budu muset v září najet nějaké kilometry na soutěžích v Řecku nebo Bulharsku. Začátkem podzimu pak definitivně řeknu, s jakou technikou do Jižní Ameriky vyrazím,“ dodal. min

 

http://www.kmracing.cz/

a www.josefmachcek.com

 

Fotogalerie

Baja Carpathia 2011 a sobotní atmosféra podruhé

foto Pavel Jelínek ( tentokrát Canonem)

Další fotografie 1 2 3 4 5 6 7 8

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu