Vyhledávání

Miroslav Zapletal vyrazil na nadcházející podnik Dakarské serie, Silk Way Rallye 2009 .

 Nejlepší český pilot se vydá po stopách Hedvábné stezky

Trojnásobný mistr Cross Country rallye a čerstvý vítěz maďarského šampionátu Miroslav Zapletal vyrazil se svým dakarským navigátorem Tomášem Ouředníčkem na nadcházející podnik Dakarské serie, Silk Way Rally.

Tento závod, původně známý jako Trofej tří prezidentů, neboť nad jeho konáním převzali záštitu prezidenti Ruska Medveděv, Kazachstánu Nazarbajev, Turkmenistánu Berdymuhamedov (spolu s prezidentem Tatarstánu Šamijevem bude projíždět dříve slavnou obchodní trasou.

V 9-ti etapách čeká na závodníky 3200 km ostrých rychlostních zkoušek, kde se v úvodu setkají jak s rovinami, tak s kamenitým terénem. Jezdeckou lahůdkou se pro ně určitě stanou dvě závěrečné etapy v dunách pouště Karakum, která zaujímá většinu Turkmenistánu.

Mezi 65-ti vozy se na startovní listině objevila také známá jména továrních pilotů stáje Volkswagen jako Carlos Sainz, Nasser Al Attiyah, Geniel De Villiers a řada dalších špičkových světových jezdců .

Díky letošní nesmírně úspěšné sezoně dostala naše posádka Zapletal – Ouředníček přední startovní číslo 106.

Technické zázemí posádky OFFROADSPORT. CZ bude zajišťovat šéf mechanik Petr Zábranský s Honzou Krasulou a nově se také jako řidič asistenčního kamionu přidá dlouholetý člen týmu Zdeněk Pořízek, vynikající pilot, který se původně na závod sám chystal ve svém ex-továrním BMW X5.

Silk Way Rally je vypsána také pro kategorii kamionů, které se zúčastní 21 posádek.

Nejlepší z jezdců se objeví již 13. září v cíli. v Turkmenském Ašchabadu.


„Myslím, že i když se Silk Way Rally liší od loňské Transorientale (Petrohrad-Peking), které jsem se zúčastnil jako pilot našeho kamionu MAN TGA 4X4 (pozn. red. 7. místo v kamionech !!), bude to pro nás ideální trénink na Dakar 2010.“ dodává Miroslav Zapletal, který je se svým týmem na cestě do Kazaně.

Navigátor Tomáš Ouředníček dodává:

„Bude to další část světa, kterou po boku Mirka poznáme. Těším se, i když to jistě nebude jednoduché. Již nyní má tato rallye přezdívku „malý Dakar“. 9 soutěžních dnů bez odpočinku bude nesmírnou zátěží nejen fyzickou, ale především psychickou. Myslím, že jsme s Mirkem perfektně sehraná dvojice. Bude to letos již náš 14 závod.

Udělám vše pro to, abych našeho nejlepšího pilota úspěšně dovedl do cíle.“

PR

 

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu