Vyhledávání

Navrhněte design soutěžní Tatry Aleše Lopraise pro Dakar 2011!

Navrhněte design soutěžní Tatry pro Dakar 2011!

Loprais Tatra Team vyhlašuje designerskou soutěž o tvarový návrh závodního kamionu pro Dakar 2011!

Jak jistě víte, nadcházející Silk Way Rally i jihoamerického Dakaru se náš tým zúčastní s vozem, jehož tvarové pojetí se maximálně shoduje s tím, jaké se objevilo na Dakaru 2009. Není už tajemstvím, že pro Dakar 2011 chystá Loprais Tatra Team zcela nový speciál, vpravdě revolučního řešení proti všemu, co dosud používal, ale také v kontextu celé historie účasti značky Tatra.

Vyhlašujeme proto soutěž o designerské řešení celého kamionu. Není vyloučeno, že mnohé z tvarových prvků, které vzejdou od fanoušků, se na finálním vozidle skutečně objeví.

Jaká jsou omezení?

• Musí jít o vůz specifikace 4x4, koncepčně však vycházející z typu Tatra 163 Jamal, tedy s přední kapotou.

• Typu Jamal odpovídá i umístění kabiny, která bude klasická tatrovácká.

• Uspořádání vozidla odpovídá třídě Variant Kit (familiárně zvané Superproduction)

• Podvozek klasické koncepce Tatra

• Nástavba má omezení v nutné minimální výšce, která se bude krýt se střechou kabiny, v polovině nástavby může dojít ke změně její celkové výšky

Soutěžit můžete ve dvou kategoriích:

1. Future Design – povoleny libovolné designerské prvky, fantazii se meze nekladou, pouze je třeba dodržet zvolená omezení

2. Design dle reglementu – s maximálním zohledněním akruálně platných předpisů

Návrhy mohou buď zohledňovat současné barevné řešení kamionu Loprais Tatra Teamu (tedy s dominující žlutou), nebo mohou být vytvořeny i ve vlastním, novátorském řešení barevného designu.

Návrhy zasílejte do konce října na adresu dakar@loprais.cz Vítězové soutěže budou vyhlášeni do 17. listopadu a obrdží týmové oblečení LOPRAIS a možnost účasti v závodním voze v průběhu testování.



Loprais Tatra Team 
http://loprais.cz

 

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu