Vyhledávání

Tým de Rooy rozšiřuje řady a zúčastní se Silk Way 2010 i Dakaru 2011

Okurková sezona mezi Dakary s sebou přece jen sem tam přináší i pozitivní zprávy, jednou z nich je bezesporu návrat týmu de Rooy na maratónská kolbiště. Tým bude pokračovat i po odchodu legendárního Jana de Rooye do závodnického důchodu, a to se dvěma ostrými kamiony a jednou rapid assistance.

De Rooy při své účasti inovátorskou snahou doslova převrátil motoristické Holandsko naruby, v jeho stínu vyjeli na Dakar jak Stacey, tak Ginaf Rally Power. Rok 2009 byl však pro tým ze Sonu víceméně pohromou. Jan opustil závodní tratě a Gerard si v poslední etapě Silk Way Rally vážně poranil páteř. Právě jeho léčení se prý blíží zdárnému konci a během května by už měl být zcela fit. Další pohromou bylo pronajmutí Gerardova vozu Jo Aduovi při Dakaru 2010. Adua měl smůlu na technické problémy a v polovině soutěže vůz vyválel v písku takovým způsobem, že z toho byla zároveň i kompletní generálka karoserie. Vše je již hotovo a vůz dostal zároveň jiný tvar nástavby, díky němuž vypadá dravěji.

Navýsost zajímavou týmovou dvojkou se stal Španěl Pep Vila Roca, kterého všichni znají zpoza volantu nadupaného Mercedesu 1844. Zkušený Španěl mnohokrát ukázal, že i s obstarožním Mercedesem dokáže být pořádně rychlý a je velmi konzistentním typem pilota, což se špičkovým Ivekem z dílny de Rooye může dokazovat dvojnásob, byť úloha týmové dvojky, která gerardovi kryje záda bude pro něj asi písmem svatým. K sobě si posadí tradičního navigátora Torralarrdonu, který četl letos na Dakaru noty i Aduovi. Vila Roca je mezi českými účastníky znám jako tvrdý, ale férový bojovník a vždy dobře naladěný sympaťák, který se k českým soupeřům často a rád hlásí.

Rapid assistance de Rooyova týmu obstará tradičně Hugo Duisters s Yvo Geusensem. Tým bude mít k dispozici i dva doprovodné kamiony DAF a Iveco a k nim i osobní vůz s mechaniky. V plánu je účast kompletního týmu na Silk Way Rally i na Dakaru, takže soupeření s Kamazy přece jen dostane nějaké západoevropské koření…

Jiří Vintr

 

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu