Vyhledávání

V Mostě budou závodit stovky motocyklistů - Summer Bike Competition 2007

V Mostě budou závodit stovky motocyklistů - Summer Bike Competition 2007
Summer Bike Competition 2007
Doslova stovky závodníků se o následujícím víkendu sejdou na trati Autodromu Most při motocyklovém Summer Bike Competition. Prodloužený víkend startuje už ve čtvrtek tréninky a v pátek závody domácího přeboru. Od pátku do neděle se pak jede kompletní český podnik 26. ročníku UEM Alpe Adria Championship, jehož jednotlivé kubatury se závodníkům započítávají také do republikového mistrovství.
 
Závodit se bude ve všech klasických kubaturách a objeví se kompletní česká, ale vlastně i evropská špička. Značka mistrovství Alpe Adria je totiž ještě atraktivnější, než oficiální evropský motocyklový šampionát. V kategorii Superbiků tak diváci uvidí dokonce i hvězdy Maxe Neukirchnera a Andrease Meklaua, kteří o uplynulém víkendu bojovali v Brně v závodech světového šampionátu.
 
Oba se účastní také prestižního německého motocyklového mistrovství IDM. To se v Mostě pojede na přelomu srpna a září a tak oba uvítali možnost předběžně se seznámit se zdejší tratí. Z českých jezdců budou mezi superbikery k vidění například Miloš Čihák, Jiří Mrkývka, či Jiří Suchánek.
V Supersportech budou stejně jako na začátku července v Mostě bojovat Radek Rous, Michal Filla, Václav Bittman, Michal Dokoupil a další.
 
Přes čtyři desítky jmen figuruje na startovní listině šestistovkových Superstocků a nechybí mezi nimi ani jména Pavel Ouda, Igor Kaláb, Patrik Vostárek, anebo Lubomír Molin. Litrových Superstocků bude startovat přes třicet a z jejich českých účastníků se dají připomenout známá jména Kamila Pragera, Petra Čermáka, Viktora Nosse, ale i mnoha dalších.
 
Zmínit lze také nejslabší kubaturu stopětadvacítek, kde v kategorii GP startují například Michal Prášek, Patrik Ertl, Jakub Kornfeil, Karel Májek, ale i jedna z mála ambiciózních dívek za řídítky, Andrea Toušková. Ta bude mimochodem mít v Mostě jako kolegyni v silnější třídě šestistovkových Superstocků ambiciózní Markétu Janákovou.
 
Hodně poutavé ovšem budou už páteční závody Přeboru ČR, protože ve třídě do 600 ccm, ale i nad tuto objemovou hranici, je zapsáno přes padesát účastníků z České republiky a Polska.
 
Fandit domácím jezdcům bude možné už od pátku, kdy po patnácté hodině startují první přebornické závody. Sobotní program kvalifikačních tréninků začíná jako obvykle v devět hodin dopoledne a potrvá do 17,40. V neděli se dopoledne od devíti jedou kontrolní warm-upy a úderem pravého poledne startuje první z mistrovských závodů.
 
Už nyní se opět spekuluje, zda bude znovu posunuta hodnota mosteckého traťového rekordu, která byla aktualizována Polákem Pawlem Szkopkem při Mistrovství Evropy letos 7. července. Tehdy zde totiž nestartovala kategorie Superbiků, která je ještě rychlejší, než litrový Stocksport, na němž Szkopek jel.
Půjde zkrátka o víkend naplněný napínavými a bohatě obsazenými bitvami.
 
Z výčtu známých jmen je každopádně jasné, že to bude velmi prestižní a atraktivní svátek vyznavačů závodní jedné stopy. Zbývá tedy dodat, že Autodrom Most je všechny srdečně zve na Summer Bike Competition.
 
(23.7. 2007)
 

Fotogalerie

WSBK 2007 v Misano a tým RS Racing

foto archiv týmu

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu