Vyhledávání

Dvojicí akcí zahajuje Masarykův okruh sezonu 2012

Dvojicí akcí zahajuje Masarykův okruh sezonu 2012

Autochip Tuning Show  sobota 14. dubna

Akce je určena příznivcům automobilů a zároveň je „dnem otevřené dráhy“. Paddock a přilehlá parkoviště zaplní upravené „tuningové“ vozy. „Autochip Tuning Show je prvním setkáním příznivců tuningu po zimě. V Brně si tak budou moci návštěvníci poprvé prohlédnout, co čeští úpravci na svých vozech vylepšili přes zimu,“ popisuje manažerka akce Iva Lacinová.
Největším lákadlem je opět možnost svézt se po závodní dráze vlastním vozem. „Kromě obvyklých jízd veřejnosti budou probíhat sprinty na cílové rovince a také závod do vrchu, který se pojede po dráze v protisměru z nejnižšího bodu pod Schwantzovou zatáčkou přes „stadion“ až na horizont u tribuny A,“ nastínila Lacinová. Harmonogram programu na dráze je zveřejněn na webu www.automotodrombrno.cz.
Pro ty, kteří si na dráhu netroufnou ve vlastním voze, budou v paddocku k dispozici nejlepší čeští okruhoví závodníci, kteří zájemce svezou ve svých závodních vozech.
Den otevřené dráhy
Po celý den budou probíhat exkurze do zázemí Masarykova okruhu, lidé mohou navštívit například dispečink, z nějž se řídí dění na dráze. Pro děti je připraven skákací hrad, nafukovací fotbalové hřiště nebo dálkově ovládané RC modely. V boxech Masarykova okruhu budou mít stánky prodejci autopříslušenství a tuningových doplňků.
Sraz WTCC po 25 letech
Součástí Autochip Tuning Show bude i první z akcí, kterými Masarykův okruh připomíná letošní pětadvacáté výročí od vzniku areálu na Kývalce. Přímo do paddocku se sjedou z celé země majitelé civilních verzí vozů, které na Masarykově okruhu závodily v historicky prvním závodu mistrovství světa. „Jde o auta, které dnešní střední generace velmi dobře zná – Ford Sierra, BMW 3, Alfa Romeo 75 jsou auta, o kterých na sklonku osmdesátých let snila většina českých řidičů. Máme přislíbenu účast asi padesátky vozů včetně takových perel jako je Maserati Biturbo v otevřené verzi Spider, nebo legendární Ford Sierra Cosworth,“ vypočítává mluvčí Masarykova okruhu Jiří Smetana.
Všechny vozy budou od 12.00 do 15.45 vystaveny přímo v paddocku Masarykova okruhu, od 16.00 do 16.25 je uvidí návštěvníci přímo na závodní dráze, která bude vyhrazena jen pro ně.
Program a vstupné
Program Autochip Tuning Show probíhá od 9.00 do 18.00 a podrobně je zveřejněn na www.automotodrombrno.cz, vstupné na osobu činí 200 Kč, parkování v areálu je zdarma.

 

Moto Show Jaro  neděle 15. dubna

Milovníkům motocyklů je určena nedělní Moto Show Jaro. „Den určený jen pro motorkáře je v našem kalendáři novinkou, kterou vycházíme vstříc stále rostoucí poptávce po volných jízdách veřejnosti na Masarykově okruhu,“ vysvětluje výkonná ředitelka Automotodromu Brno Ivana Ulmanová.
Rekord v počtu motorek na dráze
Součástí Moto Show Jaro bude pokus o ustavení rekordu v počtu motorek na dráze. „Inspirovala nás podzimní vzpomínková akce na zesnulého jezdce MotoGP Marca Simoncelliho, na kterou přijelo odhadem kolem tisíce motocyklů. Teď bychom akci chtěli zopakovat při příjemnější příležitosti a motocykly na dráze opravdu spočítat,“ nastínila Ulmanová.
Pokus o překonání rekordu proběhne ve 13 hodin, účastníci by měli na Masarykův okruh dorazit minimálně s třicetiminutovým předstihem. „Účast na rekordu je samozřejmě zdarma a zváni jsou všichni motocyklisté včetně jezdců na mopedech nebo skútrech. Po seřazení na cílové rovince projede celá kolona v klidném tempu dvě kola po závodní dráze. V čele pojedou čeští závodníci v šampionátu MotoGP – Karel Abraham a Jakub Kornfeil,“ upřesnila Iva Lacinová. Každý účastník dostane pamětní samolepku, kterou si nalepí na motorku. „Podle počtu vydaných samolepek pak spočítáme, kolik motocyklů se jízdy zúčastnilo,“ vysvětlila Lacinová.
 Autogramiáda a další program
V 11.00 proběhne v prostoru paddocku autogramiáda motocyklových závodníků Karla Abrahama a Jakuba Kornfeila a kaskadéra Pepy Šilera. Ten své umění předvede divákům i v boxové uličce Masarykova okruhu hned dvakrát za den.
Na offroadové dráze Masarykova okruhu (naproti tribuně C) budou probíhat jízdy na čtyřkolkách, návštěvníci se mohou těšit i na Supermotard Show.
Vstup na Moto Show Jaro je zdarma.

Součástí Moto Show Jaro nejsou exkurze po Masarykově okruhu, ani doprovodný program pro děti, které probíhají pouze v sobotu 14. dubna.


JM

Zdroj: Automotodrom Brno

 

Fotogalerie

Den otevřené dráhy na Masarykově okruhu 2011

Foto Tomáš Fried

Další fotografie 1 2 3

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu