Vyhledávání

Jiří Janák letos opět v doprovodu Formule 1při Porsche Mobil 1 Supercupu 2009.

Jiří Janák letos opět v doprovodu Formule 1při Porsche Mobil 1 Supercupu 2009.

Již potřetí bude Jiří Janák reprezentovat Českou republiku v podniku doprovázejícím Formuli 1 - Porsche Mobil 1 Supercupu. Ten i letos ponese visačku nejrychlejšího světového poháru a díky doprovodu Formule 1 také nejprestižnějšího. Po dvou letech sbírání zkušeností, nadějích i tvrdých pádech, si letos Jirka dává jasný cíl – stát na stupních vítězů v co nejvíce z jedenácti závodů Porsche Mobil 1 Supercupu. Pro spolupráci si vybral jeden z nejlepších týmů ve startovní listině – Konrad Motorsport, s nímž už loni absolvoval dva závody v závěru sezóny.

Konrad Motorsport nebyl však jen jednostrannou volbou českého závodníka, jeho zručnost neunikla ani pozornému oku zkušeného majitele týmu Franze Konrada. „Jsem velice rád, že jsem angažoval talentovaného jezdce jako je Jirka, a že společně absolvujeme sezónu 2009 v Porsche Mobil 1 Supercupu. Již při dvou závodech, které u našeho týmu absolvoval, jsem si všimnul jeho velikého potenciálu. Náš tým se také hodlá účastnit několika vytrvalostních závodů a doufám, že budu moci služby českého jezdce využít i při těchto příležitostech. Věřím, že společně dosáhneme výborných výsledků a na sezónu se už moc těšíme," vyjádřil se na adresu Jiřího Janáka Franz Konrad.

Do letošních plánů a očekávání hodně promlouvá Jirkův optimismus. Věří, že po loňských nezdarech bude opravdu platit, že do třetice všeho dobrého.
„Jsem strašně rád, že letos pojedu za špičkový tým. Veškerá ta smůla a nezdary z loňských let se mi doufám odlepí od pat a já budu moci předvádět co nejlepší výkony. Tým je v takto vyrovnaných sériích polovinou úspěchu a já k ní chci přidat i perfektní jezdecké výkony. Společně pak s potřebným štěstím můžeme dosáhnout hodně vysoko,“ řekl Jiří Janák.

V nejbližších dnech Jirka odcestuje do Maďarska, kde ho čekají první testovací jízdy.

 

Fotogalerie

Jiří Janák, úvod sezóny 2008, foto týmu

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu