Vyhledávání

Michal Pavlík si přivezl z Británie pohár pro vítěze Morgan Challenge 2011

Michal Pavlík si přivezl z Británie pohár pro vítěze Morgan Challenge 2011

Brněnský automobilový závodník Michal Pavlík uzavřel o víkendu v britském Malvern Linku letošní úspěšnou sezonu ve značkovém seriálu vozů Morgan Challenge. Na rozdíl od předcházejících pobytů v Británii tentokrát Pavlík nezasedl za volant svého závodního vozu.

Tečku za letošní sezonou udělalo slavnostní vyhlášení výsledků. Brněnský jezdec a jediný český účastník seriálu obhájil loňské prvenství ve skupině E a celkově obsadil páté místo z celkového počtu sedmdesáti startujících. Domů si přivezl za tyto úspěchy další cenné poháry.

Celý slavnostní akt se letos odehrál v městečku Malvern Link, které leží zhruba 230 kilometrů severozápadním směrem od Londýna a je rodištěm Morganů. "Součástí programu byla tentokrát i prohlídka mateřské továrny a také test nových tříkolek s motorem Harley Davidson. Provázel nás osobně Charles Morgan, což je vnuk zakladatele a současný majitel továrny," poznamenal po návratu Michal Pavlík.

Automobilka Morgan připravuje od ledna do výroby staronový model vozu +8, tentokrát s motorem BMW V8 o obsahu 4,8 litru a zcela přepracovaným podvozkem, který vychází z modelu Aero 8. Vrací se tím obdoba modelu s osmiválcovým motorem, jehož výroba byla ukončena v roce 2004 v důsledku zániku tehdejšího dodavatele motorů automobilky Rover 



Příští rok bude mít seriál Morgan Challenge v programu obvyklých 10 závodů. Po několika letech zamíří pravděpodobně opět i mimo Británii, jeden závod se má uskutečnit v nizozemském Assenu.



Začátek sezony pojede Michal Pavlík s vozem Morgan Roadster skupiny B s výkonem okolo 290 koní. V průběhu sezony má ale v plánu přejít na Morgan +8 Roadsport skupiny F, který je na tom výkonově podobně, ale jedná se o vzácnější a atraktivnější model.


 

Fotogalerie

Morgan Challenge 2011 - Michal Pavlík mistrem skupiny E

foto týmu

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu