Vyhledávání

Petr Fulín se připravuje opět na prestižní evropský pohár Seat Leon Supercopa 2010

Petr Fulín se připravuje opět na prestižní evropský pohár Seat Leon Supercopa 2010

Petr Fulín podruhé na startu Seat Leon Supercopa

Petr Fulín se připravuje na svůj druhý start v prestižním evropském okruhovém poháru Seat Leon Supercopa 2010. Při své loňské premiéře obsadil plzeňský jezdec v konečném pořadí osmé místo a připsal si jedno vítězství na německém Oscherslebenu. V silné mezinárodní konkurenci se tedy neztratil, ale letos by se chtěl v absolutní špičce prosadit ještě výrazněji.

Populární „Supercopa“ odstartuje koncem dubna a jezdci absolvují opět osm podniků se dvěma víkendovými závody. Jak bude vypadat složení startovního pole v novém ročníku, se ukáže při prvních oficiálních testech, které jsou na programu 31. března až 1. dubna na Hockenheimu.

Premiéra v novém týmu
Změny se ale týkají i Petra Fulína. Jeho loňský partner Ivan Vršinský se rozhodl, že v poháru startovat letos nebude, a tak Petr nepojede v barvách týmu Leon Supercopa Czech, ale přestoupil do stáje GAG racing z Essenu. „Se Seatem Česká republika spolupracovat budu i nadále. Pokud jde o tým GAG racing, tak myslím, že jde o dobrou volbu. Mým jistým partnerem bude Alex Plenagl, vyloučen však není ani start Damiana Sawickeho, který skončil v sezóně 2009 třetí. Co se týká techniky, tak bych měl jet s vozem, který nyní připravujeme u nás v dílně.

Od oficiálního testu na Hockenheimu však bude servis zajišťovat již GAG racing. Auto dostalo nový skelet a kompletní repasi se nevyhnuly ani podvozkové komponenty, takže věřím, že jsme dobře připraveni“, řekl Petr Fulín, který v únoru oslavil třiatřicáté narozeniny.

Poprvé na Nordschleife
Seriál Seat Leon Supercopa začne 23.- 25. dubna tradičně na Hockenheimu, kam se pak ještě vrátí na finálový souboj 15.-17. října. Mezitím jezdci absolvují závody na už známých německých tratích Lausitz, Norisring, Oschersleben, Nürburgring. Jediným výletem mimo Německo tak bude známý nizozemský okruh v Zandvoortu. Francouzský Dijon z programu vypadl a místo něho Leony dvakrát zamíří na Nürburgring, z toho květnový závod bude hodně zajímavý, protože se pojede v rámci slavné čtyřiadvacetihodinky, tedy na populární Nordschleife.

„Na tento závod se pochopitelně hodně těším, i když z toho mám určitou obavu. Je to okruh, kde pojedu poprvé, a většina soupeřů bude ve výhodě. Ale musím se s tím vyrovnat. Takže nyní minimálně třikrát týdně trénuji na simulátoru tuto trať, která měří kolem 21 kilometrů a má na 170 zatáček. Nejhorší je si zapamatovat, kam to vede po několika horizontech, přes které se jede víc než dvou set kilometrovou rychlostí. Čekají nás v obou závodech čtyři kola a zajímavé to bude i tím, že snad dvě minuty po nás startuje VW Scirocco cup“, dodal Petr Fulín.


Goodwill Media

PR

 

Fotogalerie

Fulín s Vršínským na Lausitzringu 2009, foto týmu P. Frýba

Další fotografie 1 2 3

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu