Vyhledávání

Tomáš Enge s MB SLS AMG GT3 sedmý na 24hodinovce v Dubaji 2012

Tomáš Enge s MB SLS AMG GT3 sedmý na 24hodinovce v Dubaji 2012

Tomáš Enge úspěšně absolvoval závod Dunlop 24h Dubaj 2012

Tým Gravity-Charouz Racing zdárně dokončil sedmý ročník závodu 24h Dubaj 2012 na vynikajícím sedmém místě, které lze v tak silné konkurenci považovat za velký úspěch. Velkou měrou se o celkový výsledek zasloužil také český jezdec Tomáš Enge.

Posádka se startovním číslem 15 ve složení Gerard Lopez, Eric Lux, Loris de Sordi, Vincent Radermecker a Tomáš Enge si při svém společném druhém vystoupení v Dubaji vedla v tradičním čtyřiadvacetihodinovém závodě nadmíru dobře. Po silných volných trénincích, kde zásluhou Tomáše Engeho dojel Mercedes týmu Gravity-Charouz Racing vždy v první pětce a noční trénink český jezdec dokonce ovládl, skončil Radermecker v kvalifikaci dvanáctý.

Mercedes-Benz SLS AMG GT3 absolvoval téměř celý závod bez sebemenšího problému. Posádka se dle dané situace na trati pohybovala od začátku v první desítce, následně se mírně propadla, ale přes noc se tým opět propracoval do elitní desítky, kde také vydržel až do samotného cíle závodu.

„V týmu jsou všichni spokojeni. Sedmé místo v tak silné konkurenci a početném startovním poli je určitě úspěch. Vím, že to mohlo být lepší, ale to téměř vždycky. Dlouho jsme drželi šesté místo, ale při mém posledním stintu mi praskla pružinka, která vrací plynový pedál do původní polohy. Rozhodl jsem se v závodě pokračovat a plyn si vracet nohou sám. Ani jsme moc neztratili, takže to bylo správné rozhodnutí. Než do vozu usedl na závěrečnou necelou půlhodinu Eric Lux, tak mechanici dali vůz do pořádku a tím jsme ztratili asi tři minuty, což se v závěru ukázalo jako rozhodující v boji o šesté místo. Byl to ale jediný problém na našem voze, což je při tak dlouhém závodě velmi dobré,“ uvedl po dojetí do cíle unavený Tomáš Enge.

Tomáš Enge společně s Vincentem Radermeckerem strávili v Mercedesu SLS AMG GT3 týmu Gravity-Charouz Racing nejvíce času. „Byl to obtížný závod. Přes noc, kdy jsem jel v podstatě jen já a Vincent, foukal silný vítr a na trať sebou přinesl všudypřítomný písek. Trať byla v podstatě permanentně kluzká. Trochu horší to bylo k ránu, kdy teploty lehce spadly dolů, ale nebylo to nic závažného,“ pokračoval liberecký závodník.

„Děkuji nejen celému týmu zde v Dubaji za spolupráci a servis vozu, ale také lidem z Charouz Racing Systemu kolem Marcela Holena, kteří vůz připravovali na podzim loňského roku před odesláním do Dubaje. Myslím, že jsme všichni odvedli dobrou práci, za kterou jsme odměněni umístěním v top ten. Jízda s Mercedesem se mi líbila, a tak za podobnou příležitost budu pokaždé rád,“ dodal na závěr Enge.

foto týmu Petr Frýba


Výsledky závodu Dunlop 24h Dubaj 2012 naleznete ZDE


UŽITEČNÉ ODKAZY:
Photo-Media web BPA

media.bpa.cz


Tomáš Enge www.tomas-enge.cz


Gravity-Charouz Racing racing.charouz.cz


Agentura BPA sport marketing www.bpa.cz


Dunlop 24h Dubai 2012 www.24hdubai.com


TV SPORT 5 www.sport5.cz







Milan Bydžovský
PR/Media Manager

 

Fotogalerie

Dubaj 2012 - 7. ročník 24 hodinového závodu

foto pořadatelů a týmů

Další fotografie 1 2

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu