Vyhledávání

Tým Mičánek Motorsport a Jarní cena Brna 2011.

Tým Mičánek Motorsport a Jarní cena Brna 2011.

 JARNI CENA BRNA POD TAKTOVKOU MIČÁNEK MOTORSPORT

O tomto víkendu se v Brně uskutečnila Jarní cena Brna. Tým Mičánek Motorsport, který je ve třídě do 3500 ccm obhájcem titulu jak ve sprintu, tak ve vytrvalostních závodech se se svými vozy Porsche ale těchto závodů nezúčastnil. Důvodem je vrcholící příprava na závody Porsche Super Sport Cup v německém Nürburgringu, které se uskuteční o následujícím víkendu.

Po dvou letech, kdy tým prokázal, že na českých okruzích nemá soupeře, se v letošním roce soustřeďuje hlavně na prestižní závody vozů Porsche v rámci seriálu Porsche Super Sport Cup, kterého se zúčastní se čtyřmi vozy Porsche a ve kterém nasadí po jednom voze do všech čtyř disciplín, které se v rámci tohoto seriálu jedou. Závodů Českého mistrovství se zúčastní pouze sporadicky podle časových možností a svůj loňský titul tak obhajovat nebude..

Přesto se ale Jarní cena neobešla zcela bez týmové účasti. V rámci závodního víkendu se jely v Brně i závody European R-cupu, který je vypsán pro vozy typu Radical SR3 a SR4. Závody se jedou jako vytrvalostní na 50 minut s povinnou přestávkou na vystřídání jezdců v půlce závodu. Je ale povoleno, aby celý závod jel pouze jeden jezdec. V průběhu víkendu se jedou dva závody.

Ve třídě SR3 za tým Mičánek Motorsport startoval Broňa Formánek a ve třídě SR4 dvojice Záruba/Sabáček.



První závod víkendu, který začínal v době, kdy trať ještě nebyla po předcházejícím dešti zcela oschlá, byl velmi napínavý. Na start nastupovaly vozy ještě na mokrých pneumatikách, ale těsně před startem rozhodl Jiří Mičánek st. o nasazení suchých pneumatik. Toto rozhodnutí se v průběhu závodu ukázalo jako správné, takže Broňa Formánek, který startoval z druhého místa měl sice v počátku závodu plné ruce práce s udržením vozu na dráze, ale postupně s osychajícím povrchem zrychloval a zhruba v půlce závodu se ujal vedení a zvítězil ve třídě i absolutně. Druhá posádka týmu Záruba/Sabáček se na voze SR3 zhostila svého úkolu velmi dobře a ve své třídě dosáhli na třetí příčku.

Druhý nedělní závod odstartoval Broňa Formánek rovněž z druhého místa. V průběhu závodu se propadl na třetí příčku, ale zabojoval a postupně se propracoval na první příčku, kterou si přes tlak soupeřů udržel až do závěru. Posádka vozu SR3 byla nucena odstoupit pro technickou závadu.

Oba dva vozy, které jely za tým Mičánek Motorsport prokázaly, že dobrá příprava vozů i jezdců, je tím správným základem pro dosahování špičkových výsledků a že tohle tým Mičánek Motorsport umí, ať se pustí do kterékoliv automobilové disciplíny.



www.micanekmotorsport.cz  



PR GP Group s.r.o.

 

Fotogalerie

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu