Vyhledávání

Václav Brejla již po úvodní zmoklém závodu vítězem Octavia cupu 2010

TZ Česká pojišťovna-Octavia cup 2010
Brno – 1. Závod

Václav Brejla vítězem Česká pojišťovna-Octavia cup 2010

Na zmoklém Masarykově okruhu v Brně rozhodl už první nedělní závod Česká pojišťovna-Octavia cup 2010 o vítězství Václava Brejly v novém ročníku populárního okruhového poháru. V historických tabulkách kraloval jezdec Vekra racing teamu zatím největším počtem získaných bodů (1779), ale na konečné prvenství stále čekal, když jednou byl druhý (2007) a dvakrát třetí (2005 a 2006). V novém ročníku, kterého se promotérsky ujal Vekra racing team Petra Fulína, vyhrál Václav Brejla naprosto zaslouženě. Před posledním závodem měl jako jediný na svém kontě pět vítězství a šestkrát stál letos na stupních vítězů.


Václav Brejla nastupoval do prvního závodu v roli pohárové jedničky, ale šanci na konečný úspěch měli stále ještě druhý v pořadí Jirka Navrátil a třetí Patrik Nemec. Po vítězství v sobotní kvalifikaci startoval z pole position Brejla, Patrik stál ve druhé řadě, ale vítězstvím v dopoledním warm upu, který se jel na vodě, naznačil, že bude nepříjemným soupeřem. Navrátil, který jel Rally Příbram a vynechal kvalifikaci, startoval až ze závěru jezdeckého pole a musel čekat na případné chyby soupeřů. Jenže ti jeli v těžkých podmínkách perfektně. Nemec hned po startu zaútočil a ujal se vedení před Brejlou. Patrikovi nezbylo než riskovat, zatímco Václav jel v dešti takticky. Zbytku startovního pole se rychle vzdalovali. Jediný Petr Fulín, který ale vstoupil do poháru až na závěr a jel mimo pohárové body, s nimi s odstupem držel krok, do jejich souboje ovšem nechtěl zasáhnout.

Václav v závěru zrychlil, ale Patrik první místo uhájil. Pak už přišla ke slovu pohárová matematika, protože se škrtaly nejhorší výsledek z prvních závodů a nejhorší výsledek z druhého. Aby toho nebylo málo, jezdci dostávali ještě bod za pole position a za nejrychlejší kolo v každém závodě. Když se ale Václavovi odečetla nula za závod v Poznani a v Mostě, a přičetly naopak body za tři vítězství v kvalifikaci a za čtyři nejrychlejší kola v závodě, bylo jasné, že ani Patrik Nemec a ani Jiří Navrátil už nemohou Václava bodově v posledním závodě předstihnout. Druhé místo, stejně jako další příčky v první desítce ale byly stále otevřené, a tak se čekala i odpoledne napínavá bitva.

Výsledky:
Neděle – 1.závod:
1. Nemec (Automedia) 31:43,123
2. Brejla (Vekra racing I) -0,185
3. Fulín (Vekra racing V) -17,624
4. Pfeifer (Bohumil Pfeifer) -25,240
5. Vaňkát (Automedia) -30,357
6. Kárný (Pfeifer) -31,103
7. Navrátil (Vekra racing) -32,839
8. Rybarczyk (Pl, MR team) -33,070
9. Skalický (Duck racing) -34,018
10. Urban (SK, Vekra racing V) -41,502


PR

 

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu