Vyhledávání

Brno bude centrem bezpečnosti silničního provozu při konferenci BRNOSAFETY 2009

Brno se stane centrem bezpečnosti silničního provozu při mezinárodní konferenci BRNOSAFETY 2009

Mezinárodní konference BRNOSAFETY 2009 se v letošním roce koná ve dnech 4.-5. června v rámci veletrhu Autosalon Brno 2009. Konference navazuje na předcházející ročníky a je již tradičním místem setkání odborníků pro výměnu poznatků v oblasti zvyšování bezpečnosti silniční dopravy.

Letošní program nabídne okolo třiceti odborných příspěvků z Japonska, Francie, Belgie, Německa, Rakouska a samozřejmě také z České a Slovenské republiky. V úvodním bloku konference představí zástupce Evropské komise strategický přístup k problematice bezpečnosti silniční dopravy z pohledu Evropské unie. Za Českou republiku vystoupí pan plk. Tržil, ředitel služby dopravní policie ČR, který upozorní na hlavní problémy v oblasti bezpečnosti silniční dopravy v České republice. Za Ministerstvo dopravy ČR bude BESIP prezentovat své aktivity v prevenci dopravních nehod.

Konference je rozdělena do několika tématických bloků zaměřených na zvyšování bezpečnosti silniční infrastruktury, bezpečnostní audit, úroveň implementace telematických systémů a jejich roli při zvyšování bezpečnosti účastníků silniční dopravy. V dalším bloku budou představeny příklady nových technologií pro pasivní a aktivní bezpečnost ve vozidlech nebo problematika vzdělávání řidičů. Aktuálním otázkám bezpečnosti motocyklové dopravy bude věnován speciální blok a budou představeny výstupy evropských projektů, které se tomuto tématu věnovaly.

Konference bude doprovázena výstavou jíž se zúčastní např. FIA Foudnation nebo European Road Federation a které představí své programy zaměřené na bezpečnost silniční dopravy. Na výstavě budou promítány příklady preventivních šotů kampaní z České republiky a ze zahraničí.

Na odbornou mezinárodní akci BRNOSAFETY 2009 naváže program pro návštěvníky AUTOSALONU, který bude soustředěn do pavilonu Z a na přilehlých plochách a který bude probíhat po celou dobu veletrhu (6.-11.6.2009).

Na přípravě konference BRNOSAFETY 2009 se podílí klastr „Inovace v dopravě“, Ministerstvo dopravy ČR – BESIP, Evropská charta silniční bezpečnosti a Česká silniční společnost.

Konference BRNOSAFETY 2009 je zařazena do oficiálního programu akcí českého předsednictví Rady Evropské unie.

PR

BVV

 

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu