Vyhledávání

Česká cross country rally zná již nyní svoji podobu v roce 2011

Česká cross country rally zná již nyní  svoji podobu v roce 2011

Česká cross country rally 2011

Devátou sezónou pokračuje cross country rally v České republice. V současné době se sestavuje kalendář na příští rok. Ten by se měl sestávat ze šesti podniků, z nichž jen jeden se odehraje na území republiky. Neustále se nedaří uspořádat u nás soutěž, odpovídající současné úrovni závodění v této disciplíně.

Kalendář je sestaven z osvědčených soutěží v zemích střední Evropy tak, že jsou současně zařazeny v seriálu Středoevropské zóny FIA. Naše mistrovství je společné s mistrovstvím Polska a Slovenska. Už tři roky se úspěšně rozvíjí česko – polská spolupráce při účasti na soutěžích a při jejich organizaci.

Mistrovství cross country rally je organizováno pro automobily ve skupinách T1,T2,a nově pohárový seriál v rámci mistrovství pro T3. Jednáme s FASem a organizátory soutěží o zařazení některých podniků do českého poháru pro trucky ve skupině T4 podle FIA.

Již třetím rokem je v mistrovství zařazena taky kategorie Q . Skupina qvadů se dělí na třídu s jednou, či dvěmi poháněnými nápravami. Licence na tuto skupinu je buď automobilová, či motocyklová.

Seriál soutěží cross country rally je rozdělen na soutěže podle délky selektivních sektorů na to s koeficientem 1 (do 200 km) a 2 (nad 200km ostrých kilometrů). První den soutěže jsou přejímky soutěžících a prolog, který určuje pořadí do vlastní soutěže, která probíhá následující dny.

Předpokladáný kalendář

6.-8.5. Rabakoz kupa Kapuvár (H)
26.-28.6 Baja Carpathia Rzesow (PL)
21.-24.7. Prohun 500 Gyula (H)
9.- 11.9 Baja Poland Sczecin (PL)
30.9.– 1 .10. Internext rally Vsetín (CZ)
14.- 16.10. Baja Slovakia Dunajská Streda (SK)



více: www.rally-raid.eu  ,  www.ccrally.com

 

Fotogalerie

Internext cross country rally Vsetín-Pustějovský Pavel

Další fotografie 1 2 3 4

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu