Vyhledávání

Čtenáři zvolili vůz Peugeot 508 vítězem kategorie v soutěži Auto Trophy 2010.

Čtenáři zvolili vůz Peugeot 508 vítězem kategorie v soutěži Auto Trophy 2010.

Auto Trophy 2010: první ocenění pro Peugeot 508 v Německu

Čtenáři časopisu Auto Zeitung zvolili vůz Peugeot 508 vítězem kategorie v soutěži Auto Trophy 2010.

Cenu Auto Trophy udělují již po 23 let čtenáři německého motoristického čtrnáctidenníku AUTO ZEITUNG (náklad 200 000 výtisků).

V letošním roce se hlasování zúčastnilo 104 000 čtenářů, kteří vybírali mezi 400 modely rozdělenými do několika kategorií. Posuzovaly se vozy, jež se v současnosti prodávají nebo se v nejbližší době začnou prodávat na německém trhu. Nový Peugeot 508 tak ještě před svým uvedením na trh zvítězil s vysokým podílem 18,2% hlasů před 18 konkurenty zařazenými do skupiny„Zahraniční vozy“ a kategorie „Mittelklasse“ (střední třída), která je na německém trhu jednou z nejprodávanějších.

Za značku Peugeot převzal ocenění člen představenstva PSA Peugeot Citroën a generální ředitel značek Jean-Marc Gales v rámci slavnostního večera Auto Trophy dne 23. listopadu v Düsseldorfu.

Při udělování cen prohlásil: „Peugeot 508 dokazuje návrat značky Peugeot do segmentu velkých cestovních vozů. Design tohoto vozu, jeho vysoká úroveň kvality i nejmodernější technologie nové generace jasně ilustrují ambice, které značka Peugeot v této kategorii trhu má. Volba čtenářů časopisu Auto Zeitung, několik měsíců před uvedením modelu na trh, nás z hlediska budoucího obchodního úspěchu Peugeotu 508 naplňuje optimismem.“

S vozem 508 značka Peugeot opět potvrzuje svou přítomnost a ambice na jednom ze svých historických území, kterým je segment velkých cestovních vozů. Model se bude na evropských trzích prodávat od února 2011 ve dvou verzích karoserie - sedan a SW. V nabídce bude osm různých motorizací (od 82 do 150 kW) vyznačující se ohleduplností k životnímu prostředí, zejména pak verze e-HDi (systém Stop and Start nové generace). V roce 2012 bude modelová řada 508 rozšířena o dieselový hybridní pohon HYbrid4.

Uvedením modelu 508 pokračuje značka Peugeot ve své mezinárodní ofenzívě. Počínaje druhým pololetím roku 2011 se bude tento model vyrábět také v Číně.



Radka Matthey

PR

 

Fotogalerie

Odhaleni P 508

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu