Vyhledávání

Již je přihlášeno více jak 250 jezdců do nového ročníku vrchařského KW 2009

Již je přihlášeno více jak 250 jezdců  do nového ročníku vrchařského  KW 2009

Nový rok a stav registrací do KWBT 2009

Vstoupili jsme do nového roku 2009 a již přesně měsíc funguje registrační systém firmy Missoftware do KW Berg-Trophy 2009. Do bojů o tituly Mistrů střední Evropy v závodech do vrchu je v současné době přihlášeno více jak 250 jezdců z České republiky, Polska, Slovenska, Švýcarska, Rakouska a Maďarska.

Nejpočetněji zastoupenou třídou je S-2000, kde se registrovalo již 32 jezdců. Třída S+2000 a E1-2000 má 29 zaregistrovaných jezdců. S velkým zájmem budou sledovány i boje ve skupině E2/C (formulové vozy a sportovní prototypy), která má 18 jezdců, což je rekordní počet. Zajímavostí a potěšením je 9 registrací do Dámské trofeje v čele s neporazitelnou Jarkou Molnárovou.

S ambicemi o umístění v absolutní TOP 10 vstoupí mnohem více jezdců, než tomu bylo v předcházejících letech. Obhájci vítězství Miloši Zmeškalovi přibyla konkurence nejenom mezi formulovými jezdci, kdy novou techniku budou mít Aleš Mlejnek (Opel Lotus), Michal Novický (Reynard 032 F3) a Filip Zelenský (Dallara F3 394), ale hlavně v Martinu Šípkovi se sportovním prototypem Lucchini P3-95M a Petru Vítkovi s dalším spiderem Osella PA 20. Velkým zpestřením mohou být i starty švýcarského jezdce Franka Landecka na voze Dallara F3 304 a maďara Pétera Lorincze s vozem Formule Metalex Honda.

V kategorii I cestovních automobilů bude patřit k favoritům Antonín Daniel na voze BMW M3 VPT Martina Šípka, Vladimír Vitver se špičkovým speciálem Lotus WR-9, Zdenko Pastva s vozem Alfa Romeo 156 WTCC, Pavel Ulman na BMW M3, šternberský Jiří Sedláček na BMW SŠ 08 či Martin Rondík (Mitsubishi Lancer Evo VIII) a Ján Miloň (Subaru Impreza STi N14). S velkým očekáváním se chystá start otce a syna Dohnálků s novým vozem Citroen C2 na bázi Super 1600 či super silného vozu Lancia Delta HF Integrale Jiřího Stránského. A to se chystají další špičkoví jezdci se skvělými vozy teprve k registraci.

Velmi zajímavě vypadá pro sezónu skupina HA pro historické automobily. Zatím 25 registrovaných naznačuje velký boj nejenom jezdců úspěšných z loňské sezóny, kterými byli slovenští jezdci Miroslav Nižnanský (Fiat X 1/9 Bertone) a Pavol Gallo (Fiat 128 SC), ale i nově registrovaných Radovana Táborského (Fiat 128 A Rally), Milana Stejskala (Fiat 128 SC), rakušana Manuela Pfeifera (Opel Manta B), Petra Bořke (Škoda 200 RS), poláka Lukasze Howorski (Ford Capri) a dalších. Velké ambice mají určitě i Libor Jelínek (BMW 3.0 CSL), navrátilec Zdeněk Paseka (Ford Taunus) či Martin Prosecký (Porsche 924).

Znovu připomínáme, že registrace do KW Berg-Trophy 2009 končí datem 28. 2. 2009. Každý jezdec má 31 dnů na zaplacení licence od data své registrace, ale nejpozději do výše uvedeného data. Jezdec tím obdrží Prioritu B. Další zájemci se budou moci registrovat až přímo k jednotlivým akcím, ale bude jim udělena pouze Priorita C a budou muset hradit na každém závodě víkendovou licenci ve výši 300,- Kč.

Zároveň jejich přihlášky budou vždy evidovány na každé akci až za přihláškami jezdců s Prioritou A a B, tudíž jejich start bude velmi nejistý. Přihlášku, seznam přihlášených a další informace k mezinárodnímu seriálu KW Berg-Trophy naleznete na webových stránkách www.berg-trophy.cz

 

PR 

video Best of 2008 z mezinárodního seriálu závodů do vrchu KW Berg-Trophy 2008 zde 

 

Fotogalerie

Valašský klobůk Vsetín 2008, foto pořadatelů KW

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu