Vyhledávání

Násedlovice obstaraly úvod Liqui Moly Berg Cupu 2010

Násedlovice obstaraly úvod Liqui Moly Berg Cupu 2010

Spousta spokojených diváků sledovala úvodní závod mezinárodního seriálu v závodech automobilů do vrchu Liqui Moly Berg Cup 2010, který se konal tento víkend na kyjovském Slovácku v obci Násedlovice pod názvem 11°AV Auto Slovácký kopec. Boje se odehrávaly nejenom ve třídách, ale samozřejmě i v absolutním pořadí závodu.

V sobotním závodě zvítězil jezdec SVC Motorsport Náchod Aleš Mlejnek na formulovém voze Opel Lotus o 0,3 sekundy před Davidem Komárkem na Mitsubishi Colt Evo 550. Třetí místo obsadil Vladimír Vitver na Lotusu WR9, rovněž jezdec SVC Motorsport Náchod, který v neděli již nestartoval pro účast na Jarní ceně Brna.

Nedělní závod přinesl velmi cenné vítězství a body jezdci Kovosteelu Novitech Sudoměřice Michalu Novickému na formuli Reynard 032 F3, který porazil sobotního vítěze Aleše Mlejnka o 0,03 sekundy! Novický měl nakročeno k vítězství již v sobotu, ale porucha ve druhé závodní jízdě mu to znemožnila. Třetí místo bral David Komárek, jezdec Liqui Moly Komvet Teamu, který se výborně popral se změnou vozu a skupiny oproti loňské sezóně.

Po oba dny zůstal těsně pod stupni vítězů jeho týmový kolega Jiří Špalek, který premiérově startoval s vozem Mitsubishi Lancer WRC 08. Dvakrát pátý byl Martin Zeman, rovněž na voze Mitsubishi Lancer, ale šesté evoluce a rovněž člen Liqui Moly Komvet Teamu. Pěkného výsledku dosáhl i Radek Krakovič, který startoval ve třídě E2/C-1400 s formulí Fiks. V sobotu byl šestý a v neděli sedmý. Šternberský Jiří Sedláček se rval s těžkou konkurencí seč mohl, ale jeho BMW M3 SŠ 10 ho dovezlo jen k sedmému a devátému místu v absolutním pořadí.

Drahoslav Šubert začal víkend sobotním osmým místem, ale v neděli se s vozem Mitsubishi Lancer Evo IX posunul na skvělé šesté místo. Loňský IHA Mistr střední Evropy Marek Rybníček přestoupil do slabší skupiny S1, ale přesto se s dalším Lancerem, tentokrát desáté evoluce probil do TOP 10. V sobotu byl jezdec skvělého Liqui Moly Komvet Teamu devátý a v neděli osmý. První desítku jezdců uzavíral v sobotu Milan Boháč, jak jinak- člen Liqui Moly Komvet Teamu, na Renaultu Clio Sport, v neděli zase Petr Pleša na Reynardu 09 Ninja z Kovosteelu Novitech Sudoměřice.

V jednotlivých třídách upoutal souboj poláka Jacka Koraszewského s vozem Audi RS4 a Zdeňka Hrstky se Subaru Impreza GT ve třídě S+2000. V sobotu zvítězil polský jezdec o 0,05 sekudny! V neděli mu Hrstka prohru vrátil a zvítězil s náskokem 0,7 sekundy. Třetí místo bral po oba závodní Petr Vašák na Subaru Impreza WRX STi.
Třídu S1-2000 vyhrál po oba dny Aleš Ryš na Opelu Kadett GSi. Zdatným soupeřem mu byl nováček seriálu Jakub Satek na Hondě Civic Type R. V sobotu zvítězil Ryš o 0,6 a v neděli o 0,3 sekundy. S větším odstupem byl v obou víkendových závodech Petr Mitánek na voze Opel Astra GSi.

Ve třídě HA1-1300 se hlavně v sobotu tvrdě bojovalo mezi vítězným Lukášem Matuškem na Škodě 120 LS B6 a druhým Romanem Dokoupilem na Škodě 130 RS. Náskok vítěze byl pouhých 0,6 sekundy. V nedělním závodě se pořadí mezi těmito jezdci vyměnilo. Zvítězil Dokoupil, ale již s větším náskokem. V sobotu bral třetí místo slovenský jezdec Pavol Gallo na Fiatě 128 Sport Coupé, v neděli pak Leopold Pleva na Škodě 100.

Velká bitva se odehrávala ve třídě E1-1600, kde po oba dny zvítězil Zdeněk Němec na krásném VW Golf I. Jeho soupeřem byl jezdec Kovosteelu Novitech Sudoměřice Josef Dohnálek jr., který v sobotu prohrál o 0,6 sekundy a v neděli o 0,1 sekundy a to s vozem Citroen Saxo VTS. Sobotní třetí místo bral Ivan Konečný, rovněž na saxu, nedělní zase Vojtěch Staněk na Peugeotu 106.

V krásném počasí si jezdci závod užívali. Škoda jen nedělní havárie Tomáše Rojky, který se svým vozem Subaru Impreza WRX STi zničil několik desítek metrů svodidel v cílovém prostoru. Závod musel být přerušen a trať z bezpečnostních důvodů zkrácena. Závod se jel pouze na jednu soutěžní jízdu. Díky pořadatelskému sboru se podařilo závod zdárně dokončit. Diváci, jezdci a jejich doprovod musel být s úvodním závodem Liqui Moly Berg Cupu 2010 určitě spokojen.

Veškeré informace o závodě, ale i celém seriálu naleznete na webových stránkách www.berg-cup.cz

 

PR 
 

 

Fotogalerie

Násedlovice 2010 objektivem Jirky Navrkala

Další fotografie 1 2 3 4 5 6 7

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu