Vyhledávání

Opel v ČR oficiálně hlásí nejlepší květen dle svých prodejů od roku 2004

Opel v ČR: Nejlepší květen od roku 2004
- Nejvýraznější meziroční přírůstek z TOP10 automobilových značek
- Sedmý měsíc nepřetržitého růstu na evropském trhu
- Astra Sports Tourer a Meriva evropské „jedničky“ svých segmentů

Zatímco tuzemský trh osobních automobilů v květnu oslabil, Opel jede proti proudu: V květnu se v ČR prodalo 649 osobních vozů značky Opel, což představuje meziroční nárůst o 108 procent! Květnové prodeje představují historicky nejlepší měsíční výsledek Opelu od roku 2004, kdy Svaz dovozců automobilů začal publikovat statistiky registrací, které objektivně ukazují skutečnou pozici značek na trhu. Tento rekord platí i pro celkové prodeje osobních a lehkých užitkových vozů dohromady – dohromady jich Opel v květnu prodal 678, přičemž dosavadní nejlepší výsledek z roku 2004 byl 666 vozů.

Od začátku roku Opel umístil v ČR již 1984 osobních vozů a tento meziroční přírůstek 47 procent je nejvýraznějším nárůstem z TOP10 všech značek! Opel se tak posouvá opět směrem vzhůru a nyní mu patří v žebříčku importérů již osmá příčka!

A ani v příštích měsících nehodlá Opel zpomalit: „Do konce roku se chceme dostat přes hranici pěti tisíc prodaných vozů a s tržním podílem přes 3 % se ještě výrazněji prosadit v desítce nejsilnějších importérů,“ říká Pavel Šilha, generální ředitel českého a slovenského zastoupení značky Opel.

Opel si skvěle vede v celé Evropě – jeho tržní podíl meziročně roste již sedmým měsícem v řadě a v květnu činil již 6,3 procenta. Od ledna do května prodal Opel v Evropě 534 000 automobilů, což představuje meziroční nárůst o téměř 12 procent. Jako jedna z mála značek tak Opel zaznamenává zvýšení prodeje na klesajícím evropském trhu a logicky tak zvyšuje svůj tržní podíl. V současné době je v pořadí značek na evropském trhu na 4. místě v prodejích osobních vozů.

Na evropském úspěchu Opelu mají největší zásluhu modely Meriva a Astra Sports Tourer, které se staly „jedničkami“ svých tržních segmentů. I když Meriva není na trhu ještě ani celý rok, právě před několika dny se ve španělském závodě Opelu v Zaragoze slavilo překročení hranice 150 000 vyrobených Meriv.

 

PR

 

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu