Vyhledávání

Pět nových modelů Chevrolet v roce 2011. Nyní směr Ženeva 2010

Chevrolet se připravuje oslavit své století sérií nových vozů

• Aveo RS naznačuje novou generaci malých automobilů Chevrolet
• Pět nových modelů Chevrolet v roce 2011

Curych. Na 80. mezinárodním autosalónu v Ženevě Chevrolet naznačí, co uvidí zákazníci v evropských showroomech značky Chevrolet v několika příštích letech.

„Po modelech Cruze v roce 2009 a Spark v roce 2010, přinese rok 2011 do Evropy pět dalších vzrušujících Chevroletů,“ říká prezident a výkonný ředitel Chevrolet Europe Wayne Brannon.

V roce 2011 uvede Chevrolet zcela nový rodinný van, vycházející ze studie Orlando a legendární Chevrolet Camaro jako kupé i kabriolet.

Hvězdou stánku Chevrolet v Hale 2 bude Aveo RS show car, které zde oslaví svoji evropskou premiéru, krátce po světovém debutu na North American International Auto Show v lednu. Studie má vzhled nabroušeného hatchbacku a je ukázkou toho, jak bude vypadat příští generace modelu Aveo.

Delší, širší a prostornější, než v současnosti vyráběné Aveo; Aveo RS přináší hodnotné designérské prvky zvenčí i uvnitř a nabízí mnoho prvků umožňujících personalizaci možné příští generace vozidla.

Aveo RS show car pohání velmi účinný turbomotor 1,4 l Ecotec s výkonem 138 k (103 kW). K vynikajícímu zážitku z jízdy přispěje také 6stupňová manuální převodovka.

„Studie Aveo RS jasně ukazuje, že jsme připraveni na velký krok vpřed v segmentu malých automobilů. Když přijde nové Aveo v roce 2011 na evropský trh, bude kompletně v souladu s pozoruhodnými novými modely Cruze a Spark, našimi novými kompaktními a mini automobily,“ řekl Brannon.

Chevrolet
Chevrolet je přední světovou značkou General Motors s ročním prodejem přes 3,5 milionu vozů ve více než 130 zemích. Je čtvrtou největší značkou automobilů na světě a také jednou z celosvětově nejrychleji se rozvíjejících značek. Vozy Chevrolet se vyznačují expresivním designem, energickým výkonem a snaží se poskytnout nejvyšší hodnotu ve všech segmentech, ve kterých se prodávají.

Od znovuuvedení značky v Evropě v roce 2005, Chevrolet více než zdvojnásobil svůj prodej, který v roce 2008 přesáhl 500 000 vozů. Součástí nové modelové řady vozů Chevrolet je malé Aveo, kompaktní sedan Cruze, SUV Captiva a ve střední třídě model Epica. Zbrusu nový městský automobil Spark přijde na trh začátkem roku 2010. Nejvýznamnějšími evropskými trhy jsou pro Chevrolet Rusko, Španělsko, Velká Británie a Německo.

Značku založil v roce v USA 1911 švýcarský emigrant Louis Chevrolet. Chevrolet se chystá oslavit 100 let existence uvedením přelomového automobilu Chevrolet Volt, elektřinou poháněného vozu s prodlouženým dojezdem. Více informací o značce Chevrolet najdete na http://www.chevroleteurope.com nebo http://media.chevroleteurope.com


Marc Kempe Karin Kirchner
Chevrolet Europe Chevrolet Europe

PR

 

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu