Vyhledávání

Peter Pačut zazpívá vítězům akčního motoristického klání Autoslide Pardubice 2009

Peter Pačut zazpívá vítězům akčního motoristického klání Autoslide Pardubice 2009

Zpíval jsem anglické královně

V doprovodném programu Autoslide si diváci určitě přijdou na své. Ze zajímavostí jmenujme pro začátek zpěváka Petra Pačuta, ten se může chlubit titulem slovenský Freddie Mercury. Interpretuje jeho písně, které mu vysloveně sedí, a to nejen hlasově. Do roku 1991 se jeho profesní dráha nelišila od jiných muzikantů. V různých hudebních skupinách působil již od sedmdesátých let.

Zkušenosti nasbíral jako kytarista- zpěvák. Roku 1991, po smrti legendárního Fredyho Mercuryho, se osamostatnil. Na jaře 1992 zavítal na koncert, který se konal na počest zesnulého Queena na stadiónu ve Wembley. Od roku 1993 zpívá při různých příležitostech v Čechách i na Slovensku, ale především v zahraničí v Los Angeles, Las Vegas, v mnoha evropských zemích. Vyšlo mu CD „Modlitba pre priatela“..

V německém Stuttgartě dostal ocenění kulturního magazínu „Zlatý umělec 97“, to z našich zpěváků dostal už jen Karel Gott. V roce 1999 nahrál koncert písní Mercuryho spolu s Kočickou filharmonií a za něj získal Zlatou desku.

Před nekolika týdny, 24. října 2008, se mu dostalo obrovské cti, když mohl zazpívat anglické královně Alžbětě II. Královna Alžběta zavítala do Popradu, kde se na šest minut zúčastnila přátelského hokejového utkání mezi Popradem a Guildfordem.

Mezi česká města, ve kterých tento slovenský hudebník vystoupil, brzy přibudou také Pardubice. Peter Pačut zazpívá vítězům akčního motoristického klání Autoslide-u. Kdo uslyší píseň „We are the champions“ se dozvíme již 10. ledna 2009. Tak nepromarněte šanci slyšet slovenského Mercuryho!

PR

 

foto Martin Folta

 

Fotogalerie

Autoslide 2008

foto Phen

Další fotografie 1 2

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu