Vyhledávání

Plně elektrický vůz Peugeot i0n v Berlíně cenu Grünes Lenkrad (Zelený volant) 2010

Grünes Lenkrad 2010: prestižní ocenění pro Peugeot i0n v Německu


3. listopadu 2010 získal plně elektrický vůz Peugeot i0n v Berlíně cenu Grünes Lenkrad (Zelený volant) 2010. Vybíralo se z 20 projektů, které významně přispívají k ochraně životního prostředí.

Ocenění „Grünes Lenkrad“, určené významným enviromentálním iniciativám, je udělováno od roku 2007. Děje se tak v rámci vyhlašování prestižní automobilové ceny Goldenes Lenkrad (Zlatý volant), která je z iniciativy skupiny Axel Springer udělována již 34 let.

Při volbě vítěze pro rok 2010 nejprve čtenáři časopisů Auto Bild a Bild am Sonntag vybírali pět finalistů z celkem dvaceti projektů (vozů, projektů, technologií), které se během roku 2010 vyznamenaly svým řešením nebo přínosem ke snížení negativního dopadu automobilismu na životní prostředí.

Mezinárodní porota složená z expertů z automobilové oblasti a životního prostředí pak následně pod patronátem spolkového ministra pro životní prostředí vybírala z těchto pěti finalistů vítěze a ocenění Grünes Lenkrad 2010 udělila vozu Peugeot i0n.

Jean-Marc Gales, ředitel značek Peugeot a Citroën, při převzetí ceny řekl:
„Ceny Grünes Lenkrad si velice vážíme. Je mimo jiné oceněním naší odbornosti a iniciativy v oblasti vývoje a zavádění technologií na snížení automobilových emisí. Nejprve filtr pevných částic FAP, který ovlivnil celé minulé desetiletí, letos elektrický vůz Peugeot i0n a od příštího roku ve světové premiéře hybridní dieselová technologie... to jsou konkrétní příklady naší angažovanosti v této oblasti.“.

Peugeot i0n, který bude na trh uveden v prosinci 2010, bude prvním elektrickým vozem nové generace na evropském trhu.

Tento tichý, živý a velmi dobře ovladatelný městský vůz je poháněný motorem o výkonu 47 kW (64 k). Vzhledem ke kompaktním rozměrům (délka 3,48 m) poskytuje i0n všem čtyřem cestujícím na palubě vysokou míru komfortu i bezpečnosti a snadné a příjemné řízení.

Lithium-iontový akumulátor hospodaří s elektrickou energií velmi efektivně a Peugeot i0n tak může ve standardním evropském provozním cyklu zaručit dojezd až 150 km.

Elektromobil Peugeot i0n, který je k dispozici za měsíční nájem 500 € včetně servisních a asistenčních služeb, je odpovědí značky Peugeot na nové potřeby městské mobility.

Po získání trofejí „Öko Globe“ a „ eCar Tec Awar“ je „Grünes Lenkrad“ třetím oceněním, které Peugeot i0n v Německu v roce 2010 získal.


Radka Matthey


Peugeot
Peugeot je jedinou značkou na světě, která nabízí služby globální mobility s kompletní řadou osobních a užitkových vozů, skútrů, jízdních kol a širokou nabídkou servisních služeb. Celkem 10 000 prodejních míst ve 160 zemích světa reprezentuje spojení náročnosti a emocí pod značkou Peugeot. Značka vychází ze své 200leté tradice a v roce 2010 obměňuje styl, vizuální identitu, doplňuje svou nabídku mobility a potvrzuje své mezinárodní ambice. Pokračuje ve svém rozvoji a uvádí na trh automobilovou specialitu RCZ, 100% elektrický vůz i0n, v Číně model 408, tři nové modely v Latinské Americe.
PR

 

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu