Vyhledávání

Prodeje osobních vozů VW úspěšně rostly přes ekonomické turbulence i v roce 2008

Prodeje osobních vozů VW úspěšně rostly přes ekonomické turbulence i v roce 2008

Prodeje osobních vozů Volkswagen úspěšně rostly i v roce 2008

Praha, 13. ledna 2009 – Největší značka koncernu Volkswagen – Volkswagen osobní vozy zaznamenala v uplynulém roce 2008 celosvětový nárůst dodávek zákazníkům o 0,1 % na 3,67 milionu vozů.

I přes turbulentní ekonomické prostředí, které poznamenalo především třetí čtvrtletí roku 2008, se tak podařilo splnit daný cíl, kterým bylo nadále vylepšit čísla oproti roku 2007.

V České zaznamenala divize osobních vozů Volkswagen rekordní, dvacetisedmiprocentní nárůst registrací a celý rok uzavřela s bilancí
8 956 osobních vozů.

Volkswagen Golf obhájil svoji pozici bestselleru, když v posledním roce před příchodem Golfu nové generace oslovil 3197 českých zákazníků. Také „o číslo menší“ Polo vykazuje s 2686 registracemi výborný výsledek. Passat uhájil svoji pozici lídra střední třídy mezi importovanými vozy a uzavřel rok s výbornou bilancí 2376 vozů. Skvělý start zaznamenal loňský nováček Tiguan, který oslovil 614 zákazníků. Pro Touareg, který patří mezi stálici na českém trhu, se rozhodlo v České republice celkem 436 zákazníků.

Import VOLKSWAGEN Group, s.r.o.
AC&C Public Relations, s.r.o.
Kontakt: Jan Klíma
www.volkswagen.cz

PR

 

Fotogalerie

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu