Vyhledávání

Recenze bestsellerů zimních pneumatik pro sezónu 2012/2013

Zimní motoristická sezóna se pomalu blíží. Zajímalo nás, jaká uživatelská pneumatiky byla nejoblíbenější v sezóně 2012/2013 a jak její používání hodnotí právě šoféři s různým stylem jízdy a zkušenostmi. Informace o prodejnosti čerpala z oblíbeného nákupního portálu Heuréka. Poté jsme se obrátili na konkrétního prodejce pneumatik, e-shop Pneumatiky.cz

Pneumatiky se řadí obecně do čtyř jakostních kategorií:

  • Nejvyšší třída (nejvýkonnější)

  • Vyšší střední třída

  • Nižší střední třída

  • Nejnižší třída (ekonomická)

Drtivá většina řidičů vozidel střední a vyšší třídy se poslední kategorii vyhýbá. Je totiž určena pro řidiče, kteří jezdí skutečně minimálně a v zimě je nedůležitější bezpečnost.

 

Barum Polaris 3 - Nižší střední třída

  

V České republice je tato pneumatika absolutní vítěz. Kromě toho, že se jedná o českou značku, je Barum Polaris 3 vyráběna za účelem dosažení nejlepšího kompromisu mezi cenou a výkonem a. Mezi její největší přednosti patří relativně dlouhá životnost a kilometrový proběh, nízký valivý odpor a tím přijatelná spotřeba paliva. Poslední vlastnost vyčtete z energetického štítku pneumatiky.

V testování ADAC dostala pneumatika hodnocení tři, což je dobrý výkon v porovnání s dezény vyšších cenových tříd, které obdrželi hodnocení dva. Je dobré zmínit, že celkovou jedničku v roce 2013 nedostala žádná pneumatika. Celkové hodnocení lehce srazila horší výkonost na čistě mokré vozovce, zato chování na sněhu a břečce vyšlo výborně.

Pneumatika Barum Polaris 3 je tedy určitě vhodná i pro těžší zimní podmínky, kde podává výborné výkony. Zároveň však vykazuje nízkou hlučnost za standartních cestovních rychlostí, dobrou životnost a je dostupná za velice příznivou cenu.

Tato pneumatika se hodí pro řidiče, kteří jezdí autem denně krátké a střední vzdálenosti. Pro řidiče, kteří v zimě pravidelně brouzdají dálnice, nebo mají dravější styl jízdy, doporučujeme nekompromisně vyšší třídu. Můžete, ale potkat aktivní a zkušené řidiče, kteří na tuto pneumatiky nedají dopustit, o čem svědčí i seznam pozitivních referencí na serveru Heureka.cz

 

Matador MP59 Nordicca - Nižší střední třída

 

Z nižší střetné třídy se kromě barumek nejvíce nakupovaly pneumatiky Matador.

Třetí generace řady výkonných zimních plášťů od Matadoru se může chlubit univerzálností a vyrovnanými výkony ve všech zimních podmínkách kontinentální zimy – sucho, mokro i sníh. Bohatá lamelace asymetrického dezénu zajišťuje výbornou přilnavost na mokré či břečkou pokryté vozovce. Vnější drážkování se nachází mezi pevnými dezénovými bloky zajišťující dobrou ovladatelnost a stabilit, čtyři široké obvodové drážky se starají o efektivní odvod sněhu a břečky od dezénu.

Podle referencí majitelů na serveru Heuréka.cz má MP59 dobrou spotřebu, výborné vlastnosti na suchu, mokru i na sněhové břečce a nízkou hlučnost.

Matador MP59 je universální pneumatika vhodná pro naše zimy a středně, náročné řidiče.

 

GoodYear Ultragrip 8 – Nejvyšší třída

Tato pneumatika je již o dvě třídy nad Polaris 3 a MP59 Nordica a je určena pro náročnější řidiče. Cenově je však dostupná a výkon je skvělý. Ultragrip 8 je směrová, bohatě lamelovaná pneumatika s vyváženými jízdními vlastnostmi a skvělým výsledným hodnocením 2,3 od ADACu a celkovým druhým místem v hodnocení všech zimních dezénů. Nejlepších výsledků pneumatika dosáhla v kategoriích brždění na mokru, odolnost vůči aquaplaningu, rozjezd na sněhu a opotřebení. Majitelé si nejčastěji pochvalují záběr na sněhu a mokru, stejně jako brždění a reakce na změnu směru. Nízká je také hlučnost pneumatiky spolu s úsporou paliva. O kvalitách Ultragrip 8 vypovídá i vysoký počet kladkých uživatelských recenzí na serveru Heureka.cz. Pro aktivní jezdce představuje jeden z nejlepších možností výběru.

 

Michelin Alpin A4 - Nejvyšší třída

Michelin Alpin A4 představuje uživatelskou špičku zimní sezóny 2012/2013. Velmi oblíbená kvůli vynikajícím vlastnostem za sucha mokra i sněhu a dlouhé životnosti.

Michelin Alpin A4 navazuje na úspěšné předchůdce řady zimních pneumatik s bohatě lamelovaným dezénem a směrovým tvarem bloků zajišťující kvalitní odvod vody a sněhové břečky od povrchu pneumatiky. V hodnocení společnosti ADAC vyhrála ve své kategorii a obdržela skvělé hodnocení 2,1 bodů. Za nejlepší vlastnosti byly označeny ovladatelnost na suchu, opotřebení a spotřeba paliva. Tato pneumatika Vám také nabídne vysoký kilometrový proběh za zachování dobrých jízdních vlastností i n sněhu a ledu. Uživatelé oceňují vysokou úroveň bezpečnosti ve všech zimních podmínkách.

A to vše pěkně potichu.

S Michelin Alpin A4 se Vám dostane kvalitní zimní pneumatiky renomovaného výrobce s dobrou životností a jízdními vlastnostmi spolu s nízkou spotřebou paliva, co je u zimních pneu k nezaplacení.

 

 

 

 

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu