Vyhledávání

Značka Barum hledá osobní pneumatiku vyrobenou co nejblíže 4. dubnu 1971

Značka Barum hledá osobní pneumatiku vyrobenou co nejblíže 4. dubnu 1971

Praha, 21. srpna 2013 – 43. ročník mezinárodně populárního závodu Barum Czech Rally Zlín, jehož hlavním partnerem je i letos značka Barum, odstartuje v ulicích Zlína večerní diváckou Super RZ již 30. srpna. U příležitosti závodu připravil Barum pro své zákazníky jedinečnou soutěž o voucher na sadu nových zimních pneumatik nazvanou „Barum hledá pneumatiku z první Barumky“. Znamená to, že značka hledá osobní pneumatiku vyrobenou co nejblíže k datu vzniku Barum Czech Rally Zlín. Dne 4. dubna 1971 se totiž jel první závod známý jako „Servisní dny Škoda a Rallye Barum“, kterým se začala psát historie rallye závodů v České republice.
Značka Barum, jež vznikla roku 1945 spojením tří velkých českých společností Baťa, Rubena a Mitas, stála u zrodu nové továrny na pneumatiky v Otrokovicích, ale také u prvního závodu Rallye Barum 4. dubna 1971. Postupem let prošlo klání mnoha změnami a vybudovalo si, i díky tradičnímu partnerství se značkou Barum, jméno uznávané po celém světě.
Barum urazil od dob svého založení roku 1945 dlouhou cestu, ale stále přináší zákazníkům zaručenou kvalitu za dostupnou cenu. Mezi jeho poslední produktové novinky patří například řada zimních pneumatik Polaris 3, které přispívají k bezpečné a ekonomické jízdě. Zaručují zlepšený handling na mokré vozovce (kombinací širokých obvodových drážek a doplňkových ramenních drážek), dobrou adhezi na sněhu, optimální stabilitu jízdy a výborný brzdný výkon či dobré samočistící vlastnosti (pomocí sněhových záběrových hran rozložených cik-cak v obvodových drážkách). Díky doplňkovým obvodovým drážkám v ramenních blocích zabezpečí také nižší valivý odpor i spotřebu paliva.
Značka Barum s odkazem na historickou linii závodu spouští atraktivní soutěž pro každého. Její mechanika je prostá: účastníci zašlou fotografie pneumatik této značky určených osobním vozům na emailovou adresu marketing@barum.cz. Vítězná pneumatika se musí datem výroby co nejvíce přiblížit datu prvního závodu „Servisní dny Škoda a Rallye Barum“, tedy 4. dubnu 1971. Fotografie „pamětnic“ posoudí specialista z výrobního oddělení, který zároveň zkontroluje přesné stáří pneumatiky podle kódu. „Soutěží chceme připomenout tradici a dlouholetou historii značky Barum, která významně přispěla také k rozvoji rallye v České republice. Zároveň se těšíme a jsme zvědavi, zda pneumatiku z dubna 1971 opravdu objevíme,“ uvedl Zdeněk Novák, manažer marketingové komunikace společnosti Continental Barum s.r.o.
Účastníci soutěže budou moci svou konkurenci sledovat na internetové adrese www.barum-online.cz, kde naleznou více informací a také kompletní pravidla soutěže. Favorizované pneumatiky následně osobně prověří zástupci Barum týmu a stanovený vítěz získá poukaz na nový set osobních zimních pneumatik Barum Polaris 3 dle vlastního výběru do hodnoty až 10 000 Kč.


O společnosti Continental Barum s.r.o.

Continental se řadí svým obratem 32,7 miliard eur v roce 2012 mezi celosvětově přední subdodavatele automobilového průmyslu. Jako výrobce brzdových systémů, systémů a komponent pro pohony a podvozky, přístrojových desek, řešení infotainmentu, elektroniky vozu, pneumatik a technických elastomerů přispívá Continental k větší bezpečnosti a globální ochraně klimatu. Continental je navíc kompetentním partnerem v síťové automobilové komunikaci. Continental v současné době zaměstnává asi 170 000 lidí ve 46 zemích světa.
Continental AG je v České republice zastoupen výrobními a prodejními jednotkami v Adršpachu, Brandýse nad Labem, Frenštátě pod Radhoštěm, Jičíně, Otrokovicích a Trutnově. Slovenskou republiku zastupují výrobní závody Púchov, Zvolen a Dolné Vestenice. Celkem v Česku a na Slovensku koncern Continental AG zaměstnává na 16 000 pracovníků.

Více informací naleznete na www.conti-online.cz nebo www.continental.sk.
Mediální databáze společnosti je k dispozici na http://mediacenter.continental-corporation.com.
Kontakty pro média:
AMI Communications    Continental Barum s.r.o.
Kateřina Nováčková    Zdeněk Novák
Account Manager     Marketing Communication Manager
Email: katerina.novackova@amic.cz  Email:zdenek02.novak@continental-corporation.com
Tel.: 234 124 112     Tel.: 577 511 111

 

Fotogalerie

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu