Vyhledávání

Do Admiral rallye Vyškov nejlépe vstoupil Roman Odložilík s P 207 S2000

Do Admiral rallye Vyškov nejlépe vstoupil Roman Odložilík  s P 207 S2000
Admiral rally vévodí Odložilík 
Vynikajícím způsobem do letošní Admiral rally Vyškov vstoupil pilot Peugeotu 207 S2000 Roman Odložilík. Na úvodní blátivé rychlostní zkoušce pod názvem Vážanská naprosto zaskočili všechny favority na celkové prvenství a druhého v pořadí na desíti kilometrech porazil o sedm sekund. Na Chvalkovické rychlostní zkoušce sice musel vítězství přenechat Janu Štěpánkovi na Octavii WRC, ale vynikajícím časem na Podivickém testu potvrdil průběžné vedení. „Velký vliv na naše umístění mají hlavně pneumatiky, neboť jsme jako jediní ze špičky zvolili Intermedia, což se na úvodní blátivé zkoušce vyplatilo. Na těch ostatních zkouškách už to zas tak slavné nebylo,“ řekl v přeskupení vedoucí muž závodu.

Druhé místo patří navrátilci na soutěžní tratě Josefu Petákovi, na němž nepříjemná havárie na Rally Krkonoše evidentně nezanechala zásadní stopy. V boji o celkové prvenství se drží i Jan Štěpánek s Octavií WRC, Jaroslav Orsák s Fabií S2000 a Pavel Valoušek s nejrychlejším produkčním mitsubishi. Celá tato trojice se po třech rychlostních zkouškách drží v bojovém kontaktu s vedoucím Odložilíkem.

„Máme menší problémy s autem. Klouže nám spojka a navíc nám teď teče voda z chladiče, takže na tom musíme zapracovat,“ prozradil v přeskupení Jan Štěpánek. Spokojenost z premiéry ve Fabii neskrývá Jaroslav Orsák. „Spokojenost zatím maximální, protože na trati je hodně bláta a auto navíc příští víkend startuje na soutěži v Sicílii, takže musíme být opatrní. Teď už to určitě bude rychlejší.“

Smůlu měl naopak okruhový všeuměl Tomáš Enge, který si nejprve situaci zkomplikoval kontaktem s mostkem na první rychlostní zkoušce, aby o „erzetu“ dále definitivně ukončil jeho pouť soutěží střet se srnou. Z bojů o vítězství vypadl i Josef Semerád, jehož na trati druhé „rychlostky“ připravil o dvě minuty defekt pneumatiky.
Letošní Admiral rally nyní pokračuje další sekcí shodných rychlostních zkoušek. Jméno vítěze budeme znát v 17:00 hodin, kdy na cílovou rampu najede vítězná posádka.
 

 

Jiří Dokulil, ftr-media

 
 

Fotogalerie

Admiral ralllye Vyškov 2009 objektivem Tondy Malého

Další fotografie 1 2 3 4

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu