Vyhledávání

Intercontinental Rally Challenge pokračuje na východě na Rally Russia 2008

Intercontinental Rally Challenge pokračuje na východě na Rally Russia 2008

IRC pokračuje: Jan Kopecký po shakedownu a těsně před startem Rally Russia

Intercontinental Rally Challenge

Rally Russia, Rusko
Středa, 9.července 2008


Seriál Intercontinental Rally Challenge pokračuje po dvou týdnech další soutěží opět v Evropě, tentokrát se však kompletní karavana tohoto šampionátu přesunula ze západní části Evropy na východ. Po belgické Ypres Westhoek Rally se posádky utkají na tratích rychlostních testů Rally Russia v Rusku nedaleko hranic s Finskem.

Oficiální program soutěže byl odstartován ve středu shakedownem, na jehož start se postavila i česká posádka Jan Kopecký-Petr Starý s opraveným vozem Peugeot 207 S2000. Pouť Jana Kopeckého v Belgii za dalšími body do hodnocení Intercontinental Rally Challenge zastavil betonový sloupek ležící na trati erzety přímo ve stopě.

Významně poničený vůz se podařilo v rekordním čase týmu Motorsport Kopecký připravit a Jan Kopecký s Petrem Starým se tak dnes mohli postavit na trať oficiálního shakedownu.

„Ruské rychlostní zkoušky jsou pro mě absolutně nové. Nikdy jsem v Rusku nezávodil a dokonce jsem v Rusku úplně poprvé. Poznávám tak nejenom šotolinové erzety, ale i výjimečnost této země. Rychlostní testy jsou zde poměrně zajímavé, povrch je hodně podobný Finské rallye, ale podstatně rozbitější.

Oficiální shakedown jsme absolvovali čtyřikrát a s jízdními vlastnostmi vozu jsem spokojen. Vůz prošel výraznou opravou, vše však fungovalo bezchybně nejenom dnes, ale i během testu ve Finsku, který jsme rovněž absolvovali. Centrum soutěže je vzdáleno přibližně šedesát kilometrů od hranic s Finskem, a proto jsme využili možnosti zmíněného testu ve Finsku. Společně s námi testoval v dané lokalitě i finský pilot Juha Hänninen.

Před startem soutěže patří obrovské poděkování všem členům týmu Motorsport Kopecký i externím spolupracovníkům, kteří po belgické Ypres Westhoek Rally v rekordně krátkém čase připravili vůz pro start v Rally Russia.

Po soutěži v Belgii by si všichni měli užít zasloužený odpočinek, místo toho veškerý čas věnovali opravě soutěžního vozu po nezaviněné havárii,“ řekl jezdec Jan Kopecký.

www.motorsport-kopecky.cz

PR

 

Fotogalerie

Jan Kopecký v pro něj smolné Belgii 2008, foto týmu

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu