Vyhledávání

Jan Kopecký se těší se do Monte Carla 2007

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP
Rallye Monte Carlo, Monte Carlo
Středa, 17.ledna 2007, Valence
 
Jan Kopecký odstartuje do Mistrovství světa v rallye 2007
 
Legendární soutěží Rallye Monte Carlo bude odstartován seriál Mistrovství světa v automobilových soutěžích 2007. Stalo se již tradicí, že Rallye Monte Carlo otevírá v lednu seriál Mistrovství světa v rallye. V letošním roce však dochází k významným změnám v úvodní soutěži světového mistrovství. Centrum soutěže se přesunulo z Monaka do francouzských hor a novým centrem se stalo město Valence.
 
Do Monaka se Rallye Monte Carlo přesune až v sobotní podvečer, aby závěrečnou supererzetou byla legendární soutěž zakončena v neděli ráno na části okruhu, který je znám ze světa Formule 1. Netradičně bude soutěž zahájena úvodními dvěma rychlostními testy o celkové délce téměř čtyřicet sedm kilometrů již ve čtvrtek večer. Naopak v nedělní etapě se jezdci zúčastní pouze jednoho měřeného úseku, kterým bude 2,8 kilometrů dlouhá supererzeta v Monaku.
 
Historie Rallye Monte Carlo sahá až do roku 1911, tedy do samých počátků světového automobilismu, a letošní ročník je již pětasedmdesátým ve své historii.
 
Kopecký vloni ve Finsku
 
„Společnost Škoda Auto a.s. umožňuje svojí výraznou podporou start Jana Kopeckého ve vybraných soutěžích seriálu Mistrovství světa v rallye v sezóně 2007. Czech Rally Team Kopecký má v plánu účast posádky Jan Kopecký-Filip Schovánek v maximálně dvanácti soutěžích pořádaných v Evropě.
 
Jan Kopecký v sezóně 2007 bude pilotovat vůz Škoda Fabia WRC. Kompletní příprava techniky před jednotlivými soutěžemi probíhá v dílnách Motorsportu Kopecký v Kostelci nad Orlicí.
 
Před startem nejenom Rallye Monte Carlo, ale i celé sezóny 2007, bych rád poděkoval všem našim partnerům a především společnosti Škoda Auto a.s. Plně si uvědomuji význam podpory našich partnerů, neboť účast v seriálu Mistrovství světa v rallye je velmi obtížná po všech stránkách,“ řekl před startem Rallye Monte Carlo vedoucí týmu Josef Kopecký.
 
„Jsem velmi vděčný za podporu ze strany společnosti Škoda Auto a.s., neboť bez této podpory a zároveň i podpory ostatních partnerů bychom nemohli realizovat finančně velmi náročný program startů ve vybraných soutěžích seriálu Mistrovství světa v rallye.
 
Letošní ročník Rallye Monte Carlo je významně odlišný od předchozích ročníků. Rychlostní testy jsou nové a svým charakterem se i poměrně významně odlišují od erzet, které jsme znali například z loňského startu. Vzhledem ke klimatickým podmínkám, které panují v celé Evropě, lze očekávat, že soutěž se bude odehrávat na suchém, vlhkém nebo maximálně mokrém asfaltu.
 
 Sníh lze vidět velmi sporadicky na vrcholcích hor a neočekáváme ani led na tratích rychlostních zkoušek ve větším rozsahu. Velmi výrazně však může během soutěže snižovat viditelnost extrémně hustá mlha v podobě mraků pohybujících se těsně nad komunikací. Jízda v takto husté mlze bude zcela jistě velmi náročná pro všechny jezdce.
 
Dnes bylo ve Valence čtrnáct stupňů Celsia a předpověď pro následující dny je obdobná.
 
V neděli jsem otestoval během soukromého testu vůz Škoda Fabia WRC přímo ve Francii. Test byl velmi přínosný, neboť se nám podařilo pro test najít úsek, který svým charakterem odpovídal rychlostním zkouškám, které nás čekají během Rallye Monte Carlo. Při testu jsme se zaměřili na ověření nastavení podvozku vozu a s jízdními vlastnostmi jsem před startem spokojen. Před startem samotné soutěže se zítra mezi desátou a dvanáctou hodinou zúčastníme oficiálního shakedownu a pak nás již bude čekat start úvodní rychlostní zkoušky letošního ročníku.
 
Na start rallye se velmi těším a očekávám, že již úvodní testy, které jsou na programu ve čtvrtek večer, budou velmi náročné. Fantastickou atmosféru nočních rychlostních zkoušek budou zcela jistě dokreslovat rozsvícené světelné rampy soutěžních vozů,“ řekl Jan Kopecký.
 
 
Jan Kopecký na Monte 2007
 
Plánovaný program startů posádky Jan Kopecký-Filip Schovánek v soutěžích zařazených do seriálu Mistrovství světa v rallye 2007:
 
Leden
 
19.1. - 21.1.      Rallye Monte Carlo
 
Únor
9.2. - 11.2.        Švédská rallye
16.2. - 18.2.      Norská rallye
 
Březen
30.3. - 1.4.        Portugalská rallye
 
Květen
18.5. - 20.5.      Rallye Sardinie
 
Červen
1.6. - 3.6.          Rallye Akropolis
 
Srpen
3.8. - 5.8.          Finská rallye
17.8. - 19.8.      Německá rallye
 
Říjen
5.10. - 7.10.      Katalánská rallye
12.10. - 14.10. Rallye Korsika
 
Listopad
16.11. - 18.11. Irská rallye
30.11. - 2.12.   Rallye Wales
 
 
Oficiální stránky týmu : www.CzechRallyTeam.com
 

Fotogalerie

Jan Kopecký na Monte Carlu 2007

foto archiv týmu

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu