Vyhledávání

Kresta a jeho tým připraveni na víkendovou Barum Czech Rally Zlín 2010

Kresta a jeho tým  připraveni na víkendovou Barum Czech Rally Zlín 2010

Mogul Racing Team připraven na Barum Czech Rally Zlín

Již jen hodiny odpočítávají do startu organizátoři tradičního vrcholu Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally, Barum Czech Rally Zlín, která v letošním roce odstartuje do svého jubilejního 40. ročníku. Letošní Barumka se uskuteční ve dnech 27. - 29. srpna 2010 nejen jako soutěž MMČR, ale již tradičně také jako součást seriálu FIA Mistrovství Evropy jezdců - ERC a Intercontinental Rally Challenge - IRC.

Na start své domácí soutěže se i letos postaví její trojnásobný vítěz Roman Kresta, jenž společně s Petrem Grossem obhajuje mistrovský titul v rámci MMČR z posledních dvou sezón. V letošním ročníku je v průběžném hodnocení MMČR dvojice Kresta - Gross na třetí pozici a proto pro zvýšení svých šancí v boji o titul, přistoupil Mogul Racing Team k dočasné změně závodního vozu a na Barum Czech Rally odstartuje s vozem Škoda Fabia S2000 zapůjčeným od Antonína Tlusťáka.

Roman s Petrem si vůz odzkoušeli na prozatím posledním podniku sprintrally, FUCHS OIL Rally Agropa Pačejov a koncem uplynulého týdne se věnovali finálnímu testování a ladění speciálu. "Myslím si, že jsme připraveni a nyní absolvujeme seznamovací jízdy," informuje Roman Kresta. "Tým momentálně finišuje na finální přípravě před startem, ale vše běží naprosto v klidu a bez nějakých zásadních problémů. Ladíme poslední detaily tak, aby bylo vše správně připraveno. Po Pačejově se auto pečlivě zkontrolovalo a měli jsme krátký test. S autem jsme spokojeni, vše funguje. Ve stručnosti - odzkoušeno, odladěno, připraveno."

Co očekává domácí pilot od jubilejního ročníku své domácí soutěže? "Samozřejmě souboj. Sjela se tady špička IRC a je to vrchol domácí sezóny. Pro nás je priorita domácí šampionát, takže zásadní pro nás bude výsledek v jeho rámci. Na druhou stranu uvidíme, jak na tom budeme a jaké tempo nasadí piloti ze špičky IRC. Dle toho zvolíme taktiku. Myslím, že všechno bude jasnější po úvodních rychlostních zkouškách. Předpokládám, že špička IRC pojede od začátku hodně rychle a proto nyní budeme muset dobře odtrénovat."

Na otázku, kde se podle Romana budou rozdávat karty, odpovídá luhačovický pilot velmi stručně: "Na Barumce nemusí být při dané konkurenci jasno do poslední rychlostní zkoušky. I vzhledem k tomu, jak je postaven harmonogram a že celou soutěž uzavírá Pindula. Samozřejmě do všeho může ještě nemalou měrou promluvit počasí."

A nějaké tipy na zajímavá místa? "Myslím, že zajímavých úseků je na Barumce spousta. S trochou nadsázky si troufnu říct, že kdekoli po trati se dá stoupnout a vidět krásné pasáže. Pochopitelně je ale vždy potřeba volit uvážlivě a s ohledem na svou bezpečnost. Rádi bychom pozvali na jubilejní ročník všechny fandy rally. Těšíme se s vámi na viděnou na Zlínsku a rádi vás potkáme u nás v servisní zóně," uzavírá Roman Kresta před 40. ročníkem Barum Czech Rally Zlín.

Letošní ročník odstartuje v pátek 27. 8. v 17:00 na startovní rampě na náměstí. Ostrý start absolvují posádky od 21:15 při tradiční superspeciálce v ulicích města Zlína. Po 265,25 kilometrech sedmnácti rychlostních zkoušek pak budou v neděli 29. 8. od 15:24 hodin projíždět úspěšné posádky cílovou rampou pod Velkým Kinem.

 

PR

http://cz.roman-kresta.com/

 

Fotogalerie

Krestův nový design pro Barunku 2010

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu