Vyhledávání

Martin Rada zlatý v N3 na Jänner rallye 2007

Posádka Martin Rada a Roman Petr s vozem Alfa Romeo 147 se na závěrečném podniku MMČR 2006 v rallye v okolí Příbrami rozloučila se sezonou zlatem ve skupině N3 a zlato ji patřilo rovněž na víkendové Jänner rallye 2007 v Rakousku.
 
Do úvodního podniku českého mistrovství v automobilových soutěžích ale moravská posádka nevstoupila nijak úžasně. „Hned na první erzetě jsme prohnali po poli několik  fotografů, když jsem nedobrzdil do zatáčky. Na polookruhové trojce jsme zase udělali o kolečko navíc  a byla z toho hned ze začátku soutěže dvouminutová ztráta. Ale tato zkouška nám docela  sedla, takže její druhý průjezd jsme vyhráli,“ líčí Martin Rada.
 
Mezitím vyhráli (tedy myšleno ve třídě N3) také dvojku a později, již druhý den soutěže, dalších sedm RZ z celkového počtu 18 RZ, které měřily 285 kilometrů. Pro vyznavače statistik je pak jistě zajímavý údaj, že šestkrát v pátek a k tomu ještě jednou v sobotu si pak připsali druhé místo. Takže se postupně dařilo i smazávat ztrátu z úvodu soutěže a propracovávat se ve výsledcích vpřed. Do druhé poloviny úvodního dne již tak vstupovali jako třetí ve třídě a po RZ 13, tedy druhé sobotní, se po problémech Vaňáče posunuli na stříbro.
 
Dařilo se nám stahovat ztrátu až na 29 sekund. Až to v předposlední erzetě Šilha neustál a havaroval. Takže jsme vyhráli třídu a jsme s našim premiérovým startem v Rakousku spokojeni,“ doplnil Rada a pokračoval pochvalou zdejších tratí : „Byly to krásné a technické tratě. Na sníh jsme sice byli připraveni, ale nechyběl nám. Stejně na něj nebylo kde trénovat…“
 
No a připomeňme, že tento jezdec je zároveň šéfem organizačního výboru dalšího ročníku AGROTEC rallye Hustopeče, která se podobně jako vloni pojede již na jaře. Novinkou pak bude její zařazení nikoliv do šampionátu sprintrallye, ale do soutěží Mistrovství České republiky v Rallye, novinky letošního roku. Soutěž již vloni naznačila, že i mezi zdejšími vinicemi se dá uspořádat velmi zajímavý závod a letos pak tým pořadatelů připravil další novinky, které jistě potěší posádky i diváky.
 
Martina Radu a Romana Petra nyní čeká druhý podnik mezinárodního šampionátu - Mogul Šumava Rally Klatovy, která se jede o úvodním únorovém víkendu. Samozřejmě by rádi obhájili pozice z Jänner rallye.
 
 
 
 
Tisková informace AGROTEC racing teamu 2007_01.
 

Pavel Jelínek

media servis
Oficiální stránky týmu: http://www.AGROTECautoklub.cz/
 
V Brně 17. ledna 2007
 
Výsledky - skup. N3 
 
1 142   Rada Martin / Petr Roman   Alfa Romeo 147  N                     3 03:24:42.2
2 144   Šilha Josef / Brixí Petr  Peugeot 206 RC  N                             3 03:29:12.7
3 139   Hinker Mario / Handlbauer Christoph   Honda Integra R  N   3 03:40:43.0
4 141   Vaňáč Jan / Talaváňa Miloslav   Peugeot 206 RC  N              3 03:51:14.5
 
 

Fotogalerie

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu