Vyhledávání

Právě v těchto dnech vychází magazín Rally 10/2011

Právě v těchto dnech vychází magazín Rally 10/2011

Z obsahu aktuálního čísla:

Oficiální program XVII. TipCars PRAŽSKÝ RALLYSPRINT 2. – 3. prosince 2011 /


Pavel Valoušek – Na Jänner budu plně připraven

Pavel Valoušek sice neobhájil titul v mezinárodním šampionátu, ale chuť si alespoň napravil prvenstvím ve sprintech. O titulu rozhodl vítězstvím v posledním závodě ve Vsetíně.

Miroslav Jakeš pod dohledem zkušených

Za necelé čtyři sezony v rally dokázal Mirek Jakeš, 22letý student brněnské VUT, že z něj roste jeden z největších jezdeckých talentů v republice.

Rallyshow Uherský Brod – Lancery WRC ovládly Uherský Brod

Rallyshow v Uherském Brodu si postupně získává své pevné místo v kalendáři. Zatímco předešlé dva ročníky se konaly v poměrně komorním duchu, letošní ročník již nemohl ujít pozornosti žádného fanouška. A pořadatelský tým pomýšlí ještě výš – veřejně vyhlásil kandidaturu do sprintrally.

IRC: Vítěz bral vše! Mikkelsen mistrem IRC

Finále seriálu IRC ovládl mladý Nor Andreas Mikkelsen. Po triumfu ve Skotsku dominoval i na náročné trati na Kypru, kde se střídal asfalt s šotolinou.

Jsem zklamaný, říká Jan Kopecký

Po dvou titulech vicemistra zaútočil tovární jezdec Škody Motorsport Jan Kopecký na jezdecké zlato v IRC. Bohužel se mu to nepodařilo, znovu zůstal druhý. Tentokrát těsně zaostal za Norem Andreasem Mikkelsenem.

Datsun 160 J Violet – Africký vytrvalec

Japonská značka Datsun je ve světě rally známa svými robustními a jednoduchými vozy, které sbíraly úspěchy zejména na černém kontinentu. Může se pyšnit sedmi vítězstvími na Rally Safari. Legendární Shekhar Mehta přitom dokázal vyhrát pětkrát. Z toho čtyřikrát za sebou s vozem, který v nepřehledné spleti různých názvů zdomácněl pod jménem 160J Violet.

Martin Prokop přesedá do vozu WRC

Letošní sezonu zakončil Martin Prokop třetí příčkou v hodnocení SWRC, ve Walesu premiérově osedlal speciál Ford Fiesta RS WRC. Toto soutěžní nářadí posune Czech Ford National Team v nadcházejícím roce 2012 do nejprestižnější kategorie.

Richard Burns – Rally Nový Zéland 2001

Před deseti lety, po Britské rally 2001, se radoval z mistrovského titulu Angličan Richard Burns. Pro jezdce Subaru to byl nejvýznamnější moment jeho krátké kariéry, kterou ukončila těžká nemoc a 25. listopadu 2005 jeho úmrtí. Na svého dlouholetého kolegu a na cestu za světovým titulem zavzpomínal spolujezdec Robert Reid.




PR

 

Fotogalerie

Rally Show Uherský Brod 2011 objektivem Jana Pořízka

Další fotografie 1 2 3

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu