Vyhledávání

Vůz DS3 R3 dobyl Francii při Rallye Mont Blanc 2010

Citroën DS3 R3 – 62. Rallye du Mont-Blanc Morzine – Cíl

Vůz DS3 R3 dobyl Francii

Vůz DS3 R3 opět zazářil. Nováček značky Citroën, který teprve nedávno opustil dílny týmu Citroën Racing, si vybral Francii a neobvyklé silnice Rallye Mont Blanc. Jako nejrychlejší v kategorii vozů s pohonem na 2 kola shrábl vítězství ve skupině R a umístil se rovnou na 11. místě celkového hodnocení závodu.

Vůz DS3 R3 byl o víkendu na specifickém terénu v Horním Savojsku očekáván s velkým napětím. Mluvili o něm všichni a ve startovním poli bylo spoustu velkých aut, rozhodnutých nenechat ho vmísit se mezi vítěznou špičku. DS3 však i zde prokázal svou výkonnost a schopnost přizpůsobit se naprosto jinému profilu trati, než jaký poznal během svého prvního závodu v Irsku.

62. ročník rally byl zalitý sluncem, které nádherně ozařovalo majestátní pastviny masivu Mont-Blanc. Vůz DS3 R3 pilotovaný posádkou Kris Meeke / Paul Nagle již na dvanáctikilometrové rychlostní zkoušce u jezera Montriond ukázal, co od něj lze očekávat, když zajel ve své kategorii nejlepší čas. Postupně se posunoval kupředu a do cíle dopolední části závodu přijel na třetí pozici ve skupině R. Odpoledne zvýšil tempo a zajel několik nejlepších časů. Na konci prvního dne se ujal ve skupině vozů s pohonem na dvě kola vedení a nepustil ho až do konce závodu.

V sobotu posádka pokračovala stejným tempem, postupně si zlepšovala časy v měřených úsecích, zvyšovala náskok od svých protivníků a posunovala se vpřed v celkovém hodnocení. Dokonce dosáhla devátého nejlepšího času ve všech kategoriích v obávané rychlostní zkoušce „Samoëns – Joux Plane“ a závod dokončila ve výborném čase, takže se vyhoupla na nejvyšší příčku na stupních vítězů ve skupině R.

„Vůz DS3 R3 je vynikající. Zúčastnil se jen dvou závodů a hned získal dvě vítězství,“ svěřil se Frédéric Bertrand, manažer závodních aktivit pro zákazníky Citroën Racing. „Kris zajel skvělou rally. Ukázal, že vůz je konkurenceschopný a spolehlivý a to o to víc, že úroveň při tomto pátém závodě francouzského mistrovství byla velmi vysoká. Provedli jsme nějaké úpravy u seřízení zavěšení kol a u brzd a netrpělivě očekáváme další závody, abychom viděli, jak se bude D3 R3 chovat na šotolině, ale také na italském asfaltu při Rally San Remo.“



Martina Bedrnová
PR manager
Citroën Česká republika, s.r.o.

PR

 

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu