Vyhledávání

Adam Lacko po letech zase s truckem: o víkendu míří do Misana k prvnímu podniku ME 2010

Adam Lacko po letech zase s truckem: o víkendu míří do Misana k prvnímu podniku ME 2010

Adam Lacko míří do Misana k prvnímu podniku ME trucků


O víkendu se v italském Misanu poprvé roztočí kola evropského šampionátu trucků, do kterého se po třech letech vrací český pilot Adam Lacko. Pětadvacetiletý jezdec absolvuje letošní šampionát s kamiónem MAN připravovaným rakouským týmem Truck Race Allgäuer.

Adam Lacko bude v sezoně 2010 hájit barvy týmu společně s Rusem Alexanderem Lvovem, při závodě na německém Nürburgringu dvojici doplní účastník 81 velkých cen formule 1 a dvojnásobný vítěz závodu 24 hodin Le Mans Hans Joachim Stuck z Německa. Jejich závodním náčiním bude kamión MAN, při jehož vývoji a přípravě se Truck Race Team Allgäuer může spolehnout na tovární podporu.

První podnik evropského šampionátu tahačů se uskuteční v italském Misanu již o tomto víkendu (22. – 23. května) a nabídne podobný formát závodního víkendu jako v minulém roce. V sobotu čekají na závodníky volné tréninky, kvalifikace a dva mistrovské závody, v neděli je pak na programu nová kvalifikace a další dvě bodované rozjížďky.
Letošní ME trucků má na programu celkem osm závodních víkendů, tedy celkem dvaatřicet bodovaných rozjížděk. Mezi vrcholy sezóny budou zcela určitě patřit podniky na Nürburgringu a v Mostě, ale jak jsou jednotlivé týmy na sezónu připraveny, napoví už první závod právě v Misanu.

Do Itálie vyráží tým Truck Race Allgäuer ve čtvrtek, po sérii úspěšných testů v minulých týdnech je plně připraven bojovat o co nejlepší výsledek. Návrat mezi těžká monstra je zároveň velkou výzvou pro Adama Lacka, který už z minulosti zná chuť vítězství a i letos hodlá útočit na příčky nejvyšší.

Adam Lacko, jezdec týmu Truck Race Allgäuer: „Máme za sebou poslední předsezónní testy, při kterých jsme ještě dolaďovali nastavení a odstraňovali drobné nedostatky. Myslím, že auto je na první závod připravené dobře. Otázkou zůstává, jaké počasí nás v Misanu přivítá. Déšť, který v těchto dnech sužuje sever Moravy, se má přesunout právě do Itálie, doufám proto, že se závody nezruší.“

„Nová sezóna pro mě bude velkou výzvou, do trucků se vracím po třech letech. Mám za sebou několik dobrých výsledků, tak jsem zvědav, jak to půjde letos. Jak bude fungovat auto, jak silná bude naše konkurence, uvidíme. Každopádně na závody se už moc těším a na trati chci nechat všechno.“

PR

 

Fotogalerie

Adam Lacko se vrací do šampionátu trucků 2010, foto týmu

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu