Vyhledávání

Buggyra radostně bilancovala dvojnásobně pozlacenou sezónu 2009!

Buggyra radostně bilancovala!

V kavárně Theatro nacházející se v prostorách Hudebního divadla v Karlíně proběhla dnes dopoledne tisková konference týmu Buggyra International Racing System.

Moderování akce se zhostil již tradičně s bravurou sobě vlastní Martin Pouva, mimo jiné známý komentováním závodů Formule 1. Otázkám novinářů čelili staronový mistr Evropy David Vršecký, technický ředitel týmu Mario Kress a sportovní ředitel Jan Kalivoda.

Ještě před dotazy zástupců sedmé velmoci přišel na řadu film mapující rozhodující dva závody šampionátu v Le Mans a Jaramě. "Viděl jsem záznam poprvé. Jel jsem moc hezky," pochválil se v evidentně dobré náladě nacházející šampión. "Hlavně se mi strašně líbil úvod závodu v Jaramě. Častokrát si to budu přehrávat."

Po dokumentu přišly na řadu dotazy zástupců sedmé velmoci. Po týmovém statistikovi Láďovi Holomčíková přišla řada na Jana Kalivodu, podle kterého se jednalo o jednu z vůbec nejtěžších sezón v historii týmu. "Moc nám nevyšel začátek šampionátu, nicméně auto, ale i David se závod od závodu zlepšovali. Konec již byl z kategorie snů. David Vršecký je mimořádným jezdcem, který má příští rok šanci získat třetí titul v řadě a vyrovnat se tak Lenzovi," vyzdvihnul Honza výkon své týmové jedničky, přičemž nezapomněl ani na Markuse Bösigera. "Markus to měl letos hodně těžké. Bojoval a trápil se. Každopádně na příští rok má opci, ohledně další sezóny jsme v jednání."

Technický ředitel Mario Kress viděl největší problém v nových pneumatikách, přesněji řečeno v nemožnosti jejich testování v úvodu šampionátu, čehož konkurence dokonale využila. "V Assenu to bylo trochu strašidelné. Na druhou stranu každé zlo je k něčemu dobré. Začali jsme velmi tvrdě pracovat, výsledky se postupně dostavovaly. Nejdříve jsme Antoniovi nedovolili navýšit náskok, závěrečná třetina byla z Davidovy strany excelentní. Dělal jsem s hodně jezdci a pomalu začínám nabývat přesvědčení, že David je skutečně nejlepší."


V rámci dodržení hesla o tom, že to nejlepší má přijít nakonec, byl jako poslední vystaven otázkám novinářů již dvojnásobný mistr Evropy. Vedle zisku titulu považuje za největší klad vítězství na oblíbených okruzích v Nogaru a Jaramě, na kterých se mu doposud mety nejvyšší vyhýbaly. "V Assenu jsme s velkým překvapením konstatovali, že po delší době neudáváme tempo. Hodně rychle jsme se ale zvedli," potvrdil David, který věnoval zvláštní pozornost Antonio Albacetemu.

"V minulých letech jsme sváděli tvrdší souboje, letos to bylo celkem v pohodě. Snad s výjimkou Zolderu, kde si vybrečel mé varování až do konce sezóny, takže jsem nemohl moc tlačit na pilu." Celá sezóna se Davidovi hodně líbila. "Není vůbec špatné někomu dýchat celou sezónu na záda. Antonio byl každý závod nervóznější, závod od závodu se mi jezdilo lépe."

Mimo jiné došlo i na porovnání Vršeckého a Martina Koloce. "Byl jsem s ním v kontaktu celou sezónu. Jediné, v čem se mohu s Martinem srovnávat, je zisk dvou titulů. Jinak ale neznám nikoho jiného, kdo by toho udělal pro truck racing tolik, jako on. V tomto směru se mu nevyrovnám nikdy."

Další obhajoba bude podle dvojnásobného mistra Evropy hodně těžká. "Nová technická pravidla nás vrátí pár let zpátky. Posadím se prakticky do nového auta. O to větší výzva na nás čeká."





Power Sports Enterprises, s.r.o.
European marketing branch

 

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu