Vyhledávání

Loprais Tatra Team již odlétá z Vídně přes Madrid a Santiago de Chile směr Dakar 2009

Loprais Tatra Team již odlétá  z Vídně přes Madrid a Santiago de Chile  směr Dakar 2009

Odjezd Loprais Tatra Teamu

Jaké jsou nejbližší plány celého týmu v době, kdy na nás závodní i doprovodná technika už čeká vyložená na argentinském molu?

Celá sestava se sejde na vídeňském letišti Schwechat v neděli 28. prosince v podvečer. V 19:25 odlétáme přes Madrid a Santiago de Chile (ano, právě touto oklikou, na dohled od Valparaiso, kde bude mít dakarská karavana den volna) do Buenos Aires, kam bychom měli dorazit 29. prosince odpoledne místního času.

Na taktické porady v průběhu cesty asi nebude čas ani chuť, většina letu proběhne přes noc. 30. a 31. prosince vyzvedneme vozy v přístavu a dokončímě zbylou část administrativních a technických přejímek. 1. a 2. ledna se na náměstí La Rural v Buenos Aires budou konat pódiové ceremoniály, jako součást celoargentinské oslavy příchodu nového roku.

 

3. ledna do toho jdeme naostro, rovnou startem do první etapy.

Protože i náš web na dohled od startu výrazněji ožívá, sledujte prosím i sekci Aktuality, pokud by vám některá z novinek měla utéct z úvodní obrazovky.

Jiří Vintr 
http://loprais.cz/

Aleš Loprais na pražském rallysprintu

vydal: Jirka Vintr, 19.12.2008, 23:25

Že by se chystal Alešův přestup od Tatry k Subaru? Ba ne, to jen Aleš přijal pozvánku Vojty Štajfa a navštívil Subaru Rally Team při pražském rallysprintu.

Není divu, Vojta je úspěšným závodníkem v rally. Sám obsadil se svým Subaru druhé místo v úvodní rychlostní zkoušce, ale na soutěž vypravil hned trojici vozů Subaru Impreza. S podporou zastoupení Subaru připravil i zajímavé zázemí pro týmové hosty.

„Jel jsem z Frenštátu do Prahy brzy zrána, abych stihl polední strahovskou zkoušku, ale bohužel jsem se jí nedočkal,“ vzpomíná Aleš na první prosincovou sobotu. Hned ráno totiž celý závod skončil tragickou havárií Poláka Kuzaje, jehož vůz při havárii zabil dva diváky přihlížející v zakázaných zónách. „Je to velmi smutné pro všechny okolo. Nebezpečí podobných střetů bohužel může číhat vždy, kdykoliv se závodí v přirozeném prostředí, stranou umělých autodromů,“ dodal Aleš.

Zatímco Vojtův tým byl v plné permanenci a vozy budily ve strahovské servisní zóně pozornost, Alešova Tatra byla už na cestě za Atlantik, kam ostatně už v pořádku dorazila.

Jiří Vintr

 

Fotogalerie

Tatra Loprais team na přejímkách -Dakar 2009, foto týmu

Další fotografie 1 2

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu