Vyhledávání

Martin Macík po návratu o Silk Way Rally 2011

Martin Macík po návratu o Silk Way Rally 2011

Nové kamiony a piloti se osvědčili. Ukázalo se, že můžeme jet hodně rychle

První část výpravy KM Racingu se už ze Silk Way Rally vrátila domů. Ze Soči přiletěl i týmový šéf, bývalý výborný pilot a konstruktér kamionů Liaz Martin Macík, který z důvodu určité kontroly techniky absolvoval soutěž v kabině jednoho speciálu. Na letišti se tvářil jako obvykle vážně, ale z pod jeho opálené tváře se dala vyčíst spokojenost. V Rusku se dva nové kamiony spolu s novými posádkami neztratily a podle Macíka mají šanci uspět i na Rallye Dakar 2012.

Jak hodnotíš vystoupení techniky a pilotů?
Velice kladně. Je bomba, že jsme auta dokázali připravit na poslední chvíli, prakticky těsně před odjezdem. Šlo o to, aby Jarda Valtr a Józef Cabala otestovali auta i sami sebe, a to se povedlo. Kromě drobných oprav jsme v Rusku nic velkého neřešili.

Co říkáš umístění na třinácté, respektive sedmnácté příčce?
Tato umístění jsou vzhledem k tomu, že oba řídili kamiony v tak velké soutěži poprvé, perfektní. Dokázali, že umějí jet rychle, a to je pozitivní poznatek.

Co ti ukázalo ruské vystoupení směrem k dalším závodům?
Naše nejbližší závodní budoucnost je až lednová Rallye Dakar. V přípravě automobilů i jejich řidičů musíme udělat spoustu práce, ale bez Silk Way Rally, kterou jsme považovali za nejlepší trénink, by to nešlo.

Co budete dělat s auty až se vrátí zpátky?
Kompletně je rozebereme a všechno na nich zkontrolujeme. To co bude potřeba, opravíme, a zkusíme vymyslet nějaká lepší řešení.

Co se dá o autech říci konkrétního?
Motory Deutz se osvědčily. U jednoho auta se bude měnit převodovka a druhého, které mělo menší nehodu, plechy. Žádné velké změny nejsou před Rallye Dakar potřeba. Čeká nás jen standardní servis, který se dělá před každým závodem. To všechno se stihne ještě před zářijovým soustředěním v Tunisku, kde proběhne hlavní testování před Dakarem.

Už máš jasno, v jakém složení vyrazí posádky na Rallye Dakar?
Já už závod určitě nepojedu. Tohle bylo moje poslední soutěžní vystoupení jako člena posádky. Po tom týdnu mám záda na šrot a sotva hýbám rukama. Věděl jsem, že to tak dopadne, ale s Jardou jsem jel hlavně proto, abych mu poradil a ukázal určité věci, které nemohl z malých závodů s malým autem znát.

Kdo se tedy objeví na Rallye Dakar po Jardově boku?
Složení posádky mám v hlavě, ale ještě je brzo říkat něco konkrétního. Nejdřív si musím se všemi promluvit a až přijde vhodná doba, sestavu oznámíme. min

 

http://www.kmracing.cz/

 

Fotogalerie

Silk Way 2011 a LIAZky KM Racing týmu, foto týmu Petr Lusk

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu