Vyhledávání

Rýsuje se sestava týmu KM racing na blížící se Dakar 2012

Rýsuje se sestava týmu KM racing na  blížící se Dakar 2012

Rýsuje se sestava na Rallye Dakar 2012
V posádkách se objevují osvědčená jména, ale i úspěšní nováčci ze Silk Way Rally

Září je už prvním podzimním měsícem, a to znamená zvýšenou aktivitu týmů směrem k Rallye Dakar 2012. Nejinak je tomu i v přední české stáji KM Racing, která koncem roku vyšle do Jižní Ameriky zhruba dvaadvacetičlennou výpravu včetně mechanické sekce. Z francouzského přístavu Le Havre odplují 23. listopadu dva závodní kamiony Liaz, tři doprovodné vozy (Liaz, MAN a Toyota Hilux), jeden press car (Toyota Hilux) a dva závodní motocykly. Jedním bude čtyřkolka Yamaha Raptor 700 a druhým klasický dvoukolový stroj Yamaha WR 450 F.

Od dubna je známá nová trasa 34. ročníku nejslavnějšího motoristického maratonu. Novou zemí se stane Peru, díky čemuž se v závěru soutěže objeví ještě větší množství písečných partií, které řadě dlouholetých účastníků připomenou doby, kdy se „Dakar” jezdil v Africe. Novinkou na jihoamerickém kontinentu bude rovněž návrat k jízdě z bodu A do B. Dosavadní tři ročníky měly totiž start a cíl v Buenos Aires. Tentokrát zůstane argentinská metropole stranou veškerého dění, protože start se uskuteční 1. ledna 2012 v Mar Mar del Plata a do cíle v peruánské Limě dojedou motorističtí vytrvalci 16. 1.

KM Racing vyšle za oceán osvědčené posádky, ale zároveň i nováčky, kteří se však při červencové Silk Way Rally v Rusku osvědčili v kokpitech nových vozů Liaz. Řidičem první ostrého kamionu bude Jaroslav Valtr, za volant druhého usedne polský řidič Józef Cabala, jehož bude navigovat velezkušený dakarský harcovník Josef Kalina. Další zářez na pažbě si se čtyřkolkou připíše pětinásobný dakarský šampion Josef Macháček.

Co se týká doprovodných vozidel, tak těžkou liazku bude tradičně řídit Jiří Čáp, s asistenčním manem pojede týmový boss Martin Macík a s toyotou Martin Pabiška. Druhý vůz této značky bude opět plnit novinářské úkoly. Za volantem se budou střídat Pavel Kubíček a fotograf Petr Lusk. Do posádek asistencí se opět vrátí osvědčený „stopař” Ladislav Fajtl. min

 

http://www.kmracing.cz/

 

Fotogalerie

Silk Way 2011 a LIAZky KM Racing týmu, foto týmu Petr Lusk

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu