Vyhledávání

Tisková konference Czech Dakar Teamu před nadcházejícím Dakarem 2011

Tisková konference Czech Dakar Teamu před nadcházejícím Dakarem 2011

David je dobrá volba!

Dnes dopoledne proběhla v prostorách Infinity Baru tisková konference u příležitosti účasti Davida Vršeckého na Rallye Dakar 2011. Tiskové konference se zúčastnil i šéf Czech Dakar Teamu Marek Spáčil.

Po sobotním testování ve slovenské Senici se nechal David slyšet v tom smyslu, že se klaní všem těm, kteří dokázali zvládnout Rallye Dakar…
Spáčil: Jedním z důvodů, proč jsme se rozhodli pro spolupráci s Davidem je jeho smysl pro realitu a férovost. Když máte s někým strávit v kabině tři týdny, vedle profesních schopností vás musí zajímat i jeho morálně volní vlastnosti. David je v tomto směru jednoznačně dobrá volba.

Jaká bude jeho role v týmu?
Spáčil: Pojede jako kopilot. Jak již bylo řečeno, Dakar a závodění na okruzích nelze srovnávat. David je excelentní jezdec, ale k Dakaru musí přistoupit s maximální možnou pokorou. Z toho, co jsem doposud poznal, mu právě pokora a schopnost ocenit výkony jiných rozhodně nechybí. Jeho stěžejním úkolem na Dakaru bude naučit se číst trať.

Pustíš ho v průběhu Rallye Dakar za volant?
Spáčil: Všechno bude záležet na vývoji závodu. V této chvíli by bylo mé jakékoli prohlášení na toto téma neseriózní. Jedna věc je ale strašně důležitá. Pokud uděláme dobrý výsledek, nebude se jednat o úspěch Spáčila, ale o úspěch celého týmu. Tedy i Davida.

Buggyra se neskrývá svými ambicemi nasadit v dohledné době vlastní vůz. Možná si vychováváš do budoucna konkurenci?
Spáčil: Už aby to bylo. Razím heslo, že čím větší konkurence, tím větší motivace. Pokud se na Dakaru někdy objeví Buggyra, bude to jen ku prospěchu věci!

 

Buggyra

 

Fotogalerie

Testování na Dakar 2011 u Senice i s Davidem Vršeckým, foto L. Lála

Další fotografie 1 2 3

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu