Vyhledávání

Zelený Czech Dakar team před zahájením Silk Way 2011

před zahájením Silk Way
Dnes ráno jsme se probudili do zataženého dne. Sluníčko nás nechalo vyspat a dokonce i mírně sprchlo. Po snídani jsme se vydali umýt auta.

Není jednoduché najít v Moskvě myčku, ve které by nebyl problém umýt kamion.
Většina myček nám odmítla pomoci, protože se bála pokuty za mytí aut venku. Pátrali jsme tak dlouho, dokud jsme narazili na místo, kde pro dva hochy nebyl problém auta očistit, byť za úplatu. To už bylo poledne a teploty se začaly šplhat ke 30 stupňům, slunce pralo na rozpálený asfalt a začal hic.

Našim plánem bylo zaparkovat auta na pořadatelské parkoviště stadionu Luzniki. Cestou tam nás míjely dvě limuzíny. Jedna hezčí než druhá, pastva pro oči. V Moskvě není problém vidět v deseti minutách snad všechna luxusní auta, která fandové automobilového průmyslu znají.

Blížili jsme se k areálu a dostali jsme povolenky. Nic nebránilo a mohli jsme vjet dovnitř. Na rozlehlé ploše stadionu už stály známé týmy - Kamaz, Ginaf a další. První vjížděla závodní Tatra a za ní doprovodná. Obdivné pohledy lidí se okamžitě strhly na nás. Naše zářivá barva a vzhled aut je nepřehlednutelný. Zaparkovali jsme Tatry do mírného stínu. Sotva jsme se rozkoukali byli u nás naši obdivovatelé z jiných týmů, kamarádi, přátelé, organizátoři, fotografové. Mlsně obcházeli závodní speciál. Obdivují, hodnotí, dotazují se.

Když šel Marek vyzvednout nálepky se startovními čísly, nemusel ani hlásit, že je z Czech Dakar Teamu. Hoši hned věděli, že jsme "green cars". Dostali jsme nálepky a pochvalu, že naše asistence je doslova krásné monstrum.

Mechanici dnes jen přezuli pneumatiky. Nic víc dělat netřeba.

9. července v 11:00 místního času máme přejímky. Auta projdou důslednou technickou kontrolou. Komisaři budou nekompromisní, tak jak jsme zvyklí.
Samozřejmě proklepnou i nás. Jen pro zajímavost posádka závodního vozu má v povinné výbavě: nehořlavou kombinézu, nehořlavé spodní prádlo, boty podléhající pravidlům FIA a řidič navíc i nehořlavé rukavice. Z bezpečnostních důvodů je pro závodníky povinností mít HANS. Na něj se názory s používáním různí. Jedni ho doporučují, druzí zatracují.
Prostě je v pravidlech a nám nezbývá nic jiného, než je respektovat.

Silk Way Rally se blíží a slavnostně odstartuje v 19:00 z Rudého naměstí. Už se moc těšíme. Přípravy jsou fajn, ale my jsme tady, abychom závodili.

Hezký večer do Česka přeje,

 

Czech Dakar Team 

http://www.czechdakar.cz

 

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu