Vyhledávání

Česká posádka Opelu Commodore výborně zabodovala na veteránské Sachsen Rally 2010

Česká posádka Opelu Commodore výborně zabodovala na veteránské Sachsen Rally 2010

Během uplynulého víkendu se nejatraktivnějšími partiemi Saska, těsně podél česko-německé hranice, jel již osmý ročník známé veteránské soutěže Sachsen Classic. Ve startovním poli bezmála dvou stovek automobilů stáří až devadesát let (!) si skvěle vedla posádka Opelu Commodore (1982), za jehož volantem se střídali Pavel Šilha, Country Director společnosti Opel C&S, a Jan Blažek, šéfredaktor motoristického magazínu Auto7 a „ams Classic“.


Po třech dnech soubojů s časem a konkurenčními posádkami na šesti stovkách kilometrů silnic napříč Saskem dojela posádka Opelu Commodore na výborném 17. místě celkového pořadí (v kategorii posádek používajících náročnější navigaci pomocí výlučně mechanických stopek to bylo dokonce 11. místo!) a skončila šestá ve své třídě, přičemž se jí podařilo dokonce absolutně vyhrát dvě ze dvou desítek speciálních zkoušek, kterými byla trať rally (přezdívané „německá Mille Miglia“) zpestřena. Podobného úspěchu – tedy více než jednoho vítězství na speciální zkoušce - kromě absolutního vítěze celé rally žádná jiná posádka nedosáhla!

Sachsen Rally pořádá redakce německého časopisu Motor Klassik z vydavatelství Motor Presse Stuttgart a zájem o start tradičně několikanásobně převyšuje možnosti organizátorů.

„Napoprvé to určitě není špatný výsledek,“ hodnotí svoji premiéru ve veteránské rally Pavel Šilha. „S autem nebyl žádný problém – a pokud bychom pro příští ročník více cvičili práci se stopkami, mohlo by to být možná ještě lepší…“


„Organizace rally byla jako obvykle výborná a divácká kulisa tradičně skvělá,“ říká Jan Blažek. „Veteránské rally mají naprosto originální atmosféru, je krásné sledovat, jak diváci nadšeně reagují na výkony vozů, které si někteří pamatují z dob celkem nedávných i na opravdové čtyřkolové pradědečky, které lze v akci na silnici zahlédnout jen velmi vzácně.“

 

PR

 

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu