Vyhledávání

Hyundai Motorsport představil výkonnější a pohotovější i20 R5 pro rok 2018

Hyundai Motorsport představil výkonnější a pohotovější i20 R5 pro rok 2018

Zákazníci divize Hyundai Motorsport, kteří nasazují soutěžní vozy i20 R5, budou moci díky nepřetržité práci inženýrů oddělení Customer Racing používat vletošní sezoně ještě výkonnější verzi spohotovějšími reakcemi. Vylepšení jsou plodem neúnavného vývoje a testování od soutěžního debutu této konstrukce vzáří 2016.

Mezi hlavní změny soutěžních vozů pro sezonu 2018 patří zvýšení výkonu motoru, doplněného o proměnné časování ventilů, a nový software řídicích jednotek motorů. Motory o objemu 1,6 litru poskytují díky všem vylepšením vyšší výkon a pohotovější reakce na povely pedálu plynu. Výše uvedené změny jsou nejnovějším „trumfem“ dostupným pro i20 R5 vrámci jeho prvních dvou soutěžních sezon. Nejedná se však o jediné úpravy soutěžního vozu pro nadcházející sezonu.

Změny jsou výsledkem rozsáhlých, nepřetržitých testů a práce inženýrů oddělení vrámci podpory zákaznických týmů na soutěžích po celé Evropě. Jejich práce jim umožnila optimalizovat několik zásadních konstrukčních celků, čímž došlo ke zvýšení výkonu a zlepšení ovladatelnosti soutěžního vozu i20 R5. Mezi tyto změny patří nová specifikace tlumičů pro asfaltové a šotolinové nastavení, jakož i širší škála možností nastavení diferenciálu pro tento vůz. Zákazníci díky tomu mohou ještě lépe využívat výkonový potenciál vozu i20 R5 ve své snaze podávat konkurenceschopné výkony napříslušných mistrovstvích.

Nejnovější výsledky vývoje budou určovat vybavení všech zcela nových vozů i20 R5, dodané po homologačním datu 1. března. Stávající zákazníci však mohou své vozy od stejného data příslušně upravit v rámci svých příprav na sezonu 2018.

Uplynulé zimní měsíce byly pro oddělení Customer Racing velmi hektické. Po zisku tří titulů v první kompletní soutěžní sezoně zůstává zájem o vozy i20 R5 na vysoké úrovni. Rychlostních zkoušek se tak účastní rostoucí počet vozů. Na zákazníky vPortugalsku, Irsku a Paraguayi udělal i20 R5 tak skvělý dojem, že si tyto soutěžní vozy pořídili pro letošní účast na příslušných národních mistrovstvích. Paraguayský tým, první zákazník divize Hyundai Motorsport zJižní Ameriky, o uplynulém víkendu stímto vozem senzačně zvítězil v jeho premiérovém podniku.

„Vždy se maximálně snažíme, aby naši zákazníci mohli se soutěžními vozy i20 R5 bojovat o nejvyšší umístění najakémkoli mistrovství. Rychlé tempo vývoje vkategorii R5 znamená, že musíme neustále pracovat na tom, abychom to mohli zaručit. Tyto nejnovější inovace jsou nejrozsáhlejší, jaké jsme uskutečnili od debutu tohoto vozu, a našim zákazníkům umožní, aby mohli znovu bojovat o vítězství vsoutěžích aomistrovské tituly na celém světě. Naši zákazníci se vletošní sezoně zúčastní rozmanitých mistrovství, takže musíme ve své práci pokračovat, aby měli vynikající dynamiku i rychlost za všech podmínek,“ říká Andrea Adamo, vedoucí oddělení Hyundai Motorsport Customer Racing.

 

Fotogalerie

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu