Vyhledávání

Jan Kopecký testoval před asfaltovou Katalánskou rallye 2007

Jan Kopecký testoval před asfaltovou Katalánskou rallye 2007
FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP
 
Test před Katalánskou rallye, Kostelec nad Orlicí
Čtvrtek 20.září 2007, Česká republika
 
Jan Kopecký absolvoval v okolí Kostelce nad Orlicí krátký asfaltový test funkčnosti vozu Škoda Fabia WRC, který je již po havárii v závěru Finské rallye znovu plně připraven k soubojům o desetiny vteřiny na rychlostních zkouškách světových soutěží. Czech Rally Team tak opět disponuje dvěma plně provozuschopnými vozy Škoda Fabia WRC.
 
Krátký test byl tentokrát zaměřen především na kontrolu funkčnosti všech důležitých komponentů před odjezdem na jih Evropy, neboť Czech Rally Team Kopecký čeká náročný program v podobě dvou asfaltových soutěží v Katalánsku a na Korzice počátkem října. Tým se přesune ze Španělska přímo na Korsiku, proto je třeba na jih Evropy odvézt nejenom veškerý potřebný materiál, ale i dva soutěžní speciály. Na cestu se vydá vůz Škoda Fabia WRC, se kterým posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek obsadila vynikající páté místo v Německé rallye, ale i dnes testovaný vůz repasovaný po havárii ve Finské rallye.
 
V loňském roce vybojoval Jan Kopecký v Katalánské rallye skvělé páté místo před dalším jezdcem za volantem vozu Škoda Fabia WRC, kterým byl Francois Duval.
 
„Pátého místa v Německé rallye si nesmírně cením, ale soutěž v Německu je již historií. Je třeba se soustředit na zbývající soutěže světového šampionátu a nás aktuálně čekají podniky v Katalánsku a na Korzice. Dnes jsme ověřovali funkčnost vozu Škoda Fabia WRC, se kterou jsme byli spokojeni. Během dalších testů již přímo ve Španělsku se tak můžeme plně soustředit na nastavení a přípravu vozu před samotnou soutěží.
 
Se soutěží v Katalánsku již máme určité zkušenosti a budeme se jich snažit pochopitelně využít,“ zhodnotil krátce test Jan Kopecký.
 
 
 
PR
 

Fotogalerie

Fabia S 2000 - premiéra v Ženevě 2007

foto archiv Škoda Auto, březen 2007

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu