Vyhledávání

Martin Semerád před startem víkendové Catalunya Rallye 2009

Martin Semerád před startem Catalunya Rally

Ve čtvrtek večer odstartuje Movistar RACC Catalunya Rally, které se účastní i česká posádka Semerád – Ceplecha.

Ve čtvrtek dopoledne absolvovali jezdci účastnící se španělské Catalunya Rally testovací rychlostní zkoušku shakedown. Celkem v šesti průjezdech si zde chování svého Mitsubishi lancer EVO X vyzkoušela i posádka Pirelli Stars Driver teamu ve složení Martin Semerád – Bohuslav Ceplecha. Pro žluté Mitsubishi s českými vlajkami na bočních oknech to byly vůbec první asfaltové kilometry a posádce tak průjezdy testovací rychlostní zkouškou nahradily test před soutěží.

„S chováním vozu jsem docela spokojený. Trochu sice bojujeme s neotáčivostí a zkoušeli jsme proto různá nastavení, ale snad se nám podařilo najít vhodný kompromis. Auto se chová docela kompaktně a mám pocit, že je pocitově menší než EVO IX. Zatím jsem ani nijak negativně nepocítil větší váhu auta, ale to úplně ohodnotíme na delších rychlostních zkouškách, které jsou dost často z kopce,“ popisuje chování vozu Martin Semerád.

Nad španělským městem Salou se ale v odpoledních hodinách stáhla mračna a blízké hřmění v nedalekých kopcích značilo, že tam silně prší. Právě v těchto místech vedou tratě pátečních rychlostních zkoušek, a tak s výsledky může zamíchat i počasí. „Pokud by zapršelo, tak by mi to rozhodně nevadilo, spíš naopak. Vyhovuje mi pokud trať víc klouže a jelo by se asi pomaleji.

Povrch trati je ale i tak dost kluzký a vyžaduje naprosto čistou, dá se říci i okruhovou stopu. Nechci si dávat žádná předsevzetí, nemáme o co závodit. Pojedeme prostě tak jak umíme, a jak nám to všechno včetně rozpisu sedne. Rozpis na tak náročné asfaltové trati jsem zatím nikdy nepsal, a tak v pátek hlavně potřebuji zjistit, jestli se dá jet podle toho co jsme si napsali,“ říká před startem Martin Semerád.

Na startu španělské soutěže se po dlouhé době od představení vozu objeví konečně větší množství nových Mitsubishi Lancer EVO X také v jiných teamech, než v Pirelli Star Driver teamu. Bude proto zajímavé sledovat, jak se těmto posádkám bude na španělských asfaltech dařit.

Ve 20:00 přejede přes slavnostní startovní rampu na promenádě v Salou první soutěžní vůz a zanedlouho potom i posádka žlutého Mitsubishi Lancer EVO X s Martinem Semerádem za volantem, kterého bude navigovat Bohuslav Ceplecha. O vývoji soutěže posádky Semerád – Ceplecha vás budeme dál informovat.

PR

 

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu