Vyhledávání

Milan Liška a jeho tým před Rallye Český Krumlov 2007

Krumlov - Kombinace dravosti a zkušenosti v barvách NTS Plzeň - Gassner Rallisport
 
Tým NTS Plzeň - Gassner Rallisport se na start Rallye Český Krumlov, třetího podniku Mezinárodního mistrovství ČR rally 2007, postaví ve velmi silné sestavě: trojici vozů Mitsubishi Lancer budou pilotovat Milan Liška, Pavel Valoušek jun. a Jaroslav Orsák.
 
Bývalý účastník juniorského mistrovství světa Pavel Valoušek jun. s navigátorem Zdeňkem Hrůzou zazářili už v úvodu letošního domácího šampionátu, když na tratích Jänner rally a Rally Šumava dosahovali skvělých časů s vozem Mitsubishi Lancer Evo VIII, a před jihočeskou soutěží spojili své síly s plzeňskou stájí NTS Plzeň - Gassner Rallisport, vedenou Milanem Liškou, která pro otrokovického jezdce postavila před českokrumlovským závodem zbrusu novou 'evo-devítku'.
 
 
 
 Právě populární Valda by mohl v průběhu soutěže a především v jejím cíli atakovat nejvyšší příčky a týmový šéf jej nehodlá nikterak brzdit: „Chci, aby jel Valda rychle, ale zároveň si přeji, aby dojel až do cíle,“ pravil před soutěží šalamounsky Milan Liška.
 
Sám Milan Liška se vydá na trať českokrumlovské rally se shodným vozem jako Pavel Valoušek, tedy s Lancerem deváté evoluce. Novinka se ale týká postu spolujezdce: plzeňský soutěžák si poprvé vyzkouší spolupráci s Romanem Niemetzem, jehož jsme většinou zvyklí vídat v kokpitu s Petrem Hozákem.
 
Ačkoliv se plzeňský jezdec na Rallye Český Krumlov tradičně velice těší, ze zdejších náročných testů neztrácí respekt: „Obrovský respekt mám hlavně z RZ Kohout. Jede se po úzkém v lese, takže není prostor napravit případnou chybu. Respekt mám taky k prvnímu 1,5 km Malont, což je úsek, který mnoho lidí nejelo. Já sám jsem to jel tak někdy v roce 1999,“ popisuje Liška. „Jinak mám ale Malonty rád, protože jsou dlouhé, a také Zátoň, která se jede po úzkém. Naopak mě mrzí, že vypadl Římov.“
 
Jihočeské tratě doznaly letos hned několika změn. Kromě RZ Římov zmizela z itineráře také RZ Tisovka, naopak přibyla divácká superspeciálka na českobudějovickém výstavišti. K ní je ovšem Milan Liška smířlivý: „Osobně takové vložky rád nemám, ale respektuji, že se kvůli propagaci našeho sportu jet musí.“
 
 
V Českém Krumlově se pod hlavičkou NTS Plzeň - Gassner Rallisport představí také Jaroslav Orsák s navigátorem Karlem Vajíkem, kteří pojedou s vozem Mitsubishi Lancer Evo VII. „Spolupráce s Jarkem funguje opravdu báječně! Na absolutně kamarádské bázi... On je naším dvorním dodavatelem, protože u nich ve Valašských Klobůkách slivovici skutečně umí tak, jako nikde jinde,“ uzavírá s úsměvem Milan Liška.
 
 
NTS PLZEŇ - GASSNER RALLISPORT MEDIA SERVICE
 
PR
 

Fotogalerie

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu