Vyhledávání

Pavel Valoušek si pochvaloval belgické seznámení s Peugeotem 207 S2000

Valouškovo seznámení s Peugeotem 207 S2000

Českým vítězem projektu BFGoodrich Drivers Team, který v České republice spolupořádala společnost mediasport.cz se stal Pavel Valoušek, jenž měl poprvé možnost usednout do vozu Peugeot 207 S2000, připravovaným špičkovým týmem Kronos racing, v tomto týdnu.

Posádka ve složení Pavel Valoušek a Zdeněk Hrůza odletěla ve středu do Bruselu, odkud se přesunula do nedalekého belgického městečka Namur, základny týmu Kronos racing.Zde nejdříve proběhlo technické seznámení s vozem třídy S2000, pneumatikami BFGoodrich a členy týmu, kteří budou mít na starosti vůz pro českou dvojici.

Dalšími body dne byly nezbytné nastavení závodních sedaček, a v neposlední řadě prohlídka testovacího úseku, kde posádka absolvuje první kilometry s novou technikou.

„Testovací trať je velmi podobná úvodní etapě Barum rally, což nám pomůže při seznámení se s vozem a jeho nastavením. Sice tady postrádám ostřejší zatáčku přes ruční brzdu, ale to doženeme buď na shakedownu nebo při samotném závodě,“ uvedl po prohlídce trati Valoušek.

Čtvrteční týmová předpověď počasí slibovala zpočátku polojasné počasí, s přibývající oblačností a množstvím srážek. Lepší testovací podmínky si posádka nemohla přát, a tak krátce po deváté hodině ranní se poprvé rozezvučel motor dvěstěsedmičky.

Za účasti vybraných českých novinářů absolvovala posádka Pavel Valoušek a Zdeněk Hrůza s vozem Peugeot 207 S2000 zhruba osmdesát ostrých kilometrů a to jak za suchých, tak i mokrých podmínek. „Valda“ si na vůz velmi rychle zvykl, z čehož měla radost nejen samotná posádka, především však partneři projektu BFGoodrich, Kronos racing a mediasport.cz.

„Pavel se Zdeňkem dokázali, že si výhru v projektu BFGoodrich Drivers Team plně zaslouží. Vůz jim sedl rychle do ruky, nezbývá tedy nic jiného, nežli se těšit na dramatické souboje v rámci Barumky,“ řekl k testu Valouška tiskový mluvčí BFGoodrich pro Českou republiku Daniel Cahel.

V průběhu testu si nakonec mohl vyzkoušet Pavel Valoušek i jízdu přes ruční brzdu. Po drobné úpravě testovacího úseku vznikla pološotolinová ostrá vracečka.

„Jsem rád, že jsem mohl nakonec zkusit také jízdu na ruční brzdu. Tým Kronos racing je velmi profesionální tým. Vše naprosto skvěle funguje, s podobným přístupem jsem se ještě nesetkal. Peugeot 207 S2000 je špičkové auto, s výborným ovládáním a brzdami. Nemůžeme se již dočkat ostrého startu na domácích tratích,“ v krátkosti zhodnotil první testovací kilometry vítěz českého kola BFGoodrich Drivers Team.





tisková zpráva Mediasport.cz



PR

 

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu