Vyhledávání

Právě vychází magazín Rally číslo 2/2010

Právě vychází magazín Rally číslo 2/2010

vychází magazín Rally 2/2010
Z obsahu Rally 2/2010

Před sezonou 2010 – Kresta, Pech, nebo někdo další?

Už za několik dnů se při Valašské rally rozběhne mistrovská sezona s letopočtem 2010. Přestože před jejím startem zbývá u několika týmů několik otazníků, dá se předpokládat, že bude od dob vozů WRC patřit k tomu nejlepšímu. Podívejme se na šance jednotlivých posádek z popředí loňských výsledkových listin.

Mapy a časový harmonogram Sheron Valašské rally

Pavel Valoušek – Letošní sezona bude o desetinkách


Všechny české fanoušky potěšila v druhé polovině ledna zpráva o návratu továrního týmu Škoda Motorsport na domácí tratě. Stane se tak díky nově vzniklému subjektu Škoda Delimax Team a posádce Pavel Valoušek – Zdeněk Hrůza. S továrním vozem Škoda Fabia Super 2000 budou jednoznačně patřit k favoritům šampionátu. Otrokovickému jezdci Pavlu Valouškovi jsme krátce po prvních ostrých kilometrech v továrním voze položili několik otázek.

Stanislav Talián – Soutěžák pokřtěný Otavou

Čerstvý padesátník Stanislav Talián se pohybuje v prostředí českých rally více než dvacet let. Od dětství byl zaníceným sportovcem – na škole se věnoval atletice, přespolnímu běhu, rád hrál a dodnes si zahraje hokej. A občas sjíždí řeky, včetně domácí Otavy. O tom, že pro něj nejlépe "voní benzin", rozhodly průjezdy startovního pole Rally Vltava, Šumava a Wiesbaden v okolí Taliánova bydliště.

Karel Šimek – Škodovák tělem i duší

V nedožitých pětašedesáti letech zemřel 24. února bývalý tovární jezdec týmu Škoda sedmdesátých let Karel Šimek.

Rallye Vltava – Škoda, že musela zemřít (1. díl)

Před padesáti lety, v roce 1960, vznikla v Československu soutěž, která se rychle vypracovala mezi nejprestižnější podniky svého druhu. Její historie ale trvala pouhých patnáct let. Jmenovala se Rallye Vltava.

Stále populárnější historici

Zájem o klasické soutěžní vozy neustále roste. Zvláště, když se legendy na čtyřech kolech spojí se slavnými jmény, která neztratila nic ze svého jezdeckého umění. Zatímco v Monaku sází především na tradici, v Belgii jde o atraktivní podívanou, která vysoce předčí všechny soudobé domácí mistrovské soutěže.

VW Golf G60 sk. A – Německý unikát

Úspěchy Golfu GTI 16V nadchly hannoverský tým VW Motorsport natolik, že se rozhodl vybavit lidový model pohonem všech kol a přeplňovaným motorem. Koncernu Volkswagen se podařilo vyrobit pětitisícovou homologační sérii, ale osmiventilový agregát s unikátním G dmychadlem výkonnostně zaostával a vůz pronásledovaly technické problémy. Po třech startech se Němci z MS stáhli a ojedinělý projekt dožíval v Německu a Rakousku.

IRC: Rally Int. Curitiba – Meeke na loňské vlně

Obhájce titulu Kris Meeke kopíruje sezonu 2009. Při úvodní soutěži havaroval, ovšem v Brazílii opět suverénně zvítězil. V seriálu IRC už popáté. Jezdci na vozech značky Škoda obsadili stejně jako v Monaku zbývající místa na podiu, ale šanci na vítězství neměli.

WRC: Švédsko + Mexiko – Hirvonen v. Loeb 1:1

Letošní seriál mistrovství světa začal dvěmi naprosto rozdílnými závody. Na zasněžených švédských tratích zvítězil Mikko Hirvonen, v Mexiku mu to vrátil i s úroky obhájce titulu Sébastien Loeb.

PR

J.Jugas

 

Fotogalerie

Mexiko 2010 objektivem Vládi Maschla podruhé

Další fotografie 1 2 3 4 5

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu