Vyhledávání

Fiat Linea získal po evropském titulu také cenu „AUTOBEST 2008“

Fiat Linea získal cenu „AUTOBEST 2008“

Krátce poté, co Fiat 500 získal evropský titul „Auto roku 2008“, zvítězil Fiat Linea v soutěži „Autobest 2008“ a rozšířil tak sbírku prestižních ocenění, které automobily značky Fiat v tomto roce nasbíraly.

V rámci soutěže Autobest hodnotí odborná porota u všech nominovaných aut 13 parametrů, mezi nimiž nechybí design, pohodlí cestujících, jízdní vlastnosti, ekonomika provozu, poměr hodnoty a ceny a mnohé jiné. Na základě těchto parametrů pak vybere celkového vítěze z celkem 5 finalistů, přičemž má každý porotce k dispozici 240 bodů a u jednotlivých parametrů je stanoven maximální počet bodů, které může udělit.
Fiat Linea se s celkovým počtem 850 bodů umístil na prvním místě před Kiou Cee`d se 784 body a Mazdou 2 se 705 body. Porotu tvoří 15 specializovaných novinářů zastupujícich 15 evropských zemí, které společně představují významný trh 300 milionů obyvatel.

Fiat Linea byl navržen v Centro Stile Fiat, vyznačuje se elegantním vnějším stylem, je dynamický a silně “italský”. Štíhlý a elegantní sedan Fiat Linea se pyšní velkorysými rozměry, které ho staví na špičku ve své třídě – délka 4,56 m, šířka 1,73 m, výška 1,50 m a objem zavazadlového prostoru 500 l. Stylistická péče byla věnována také interiéru, jehož linie jsou harmonické, čímž vytvářejí příjemné prostředí: prosvětlené a schopné zaručit mimořádnou využitelnost vnitřního prostoru a vysoký komfort z hlediska ergonomie a místa, které má řidič i spolucestující k dispozici. Fiat Linea je určený těm, kteří dávající přednost eleganci, osobitosti a vytříbenému stylu. Je to hbité vozidlo, které se příjemně řídí v jakékoli situaci. Brilantnost, která vyplývá především z vlastností pohonných jednotek, v sobě spojuje skvělé výkony, nízkou spotřebu a absolutní respekt k životnímu prostředí.

Ocenění „Autobest 2008“ je dalším důkazem toho, že Fiat Linea, jenž přináší na evropský trh originální styl a potěšení z jízdy i vynikjící poměr hodnoty a ceny, byl trefou do černého.

Více informací o Fiatu Linea naleznete na stránkách www.fiatlinea.cz.

 

FIAT

 

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu