Vyhledávání

SEAT Ibiza SC se ve Španělsku stala „Mladým vozem roku 2009“

SEAT Ibiza SC se ve Španělsku stala „Mladým vozem roku 2009“

IBIZA ZÍSKALA NOVÉ OCENĚNÍ VE ŠPANĚLSKU

• Cena byla udělena na základě hlasování čtenářů časopisu Car and Driver
• Klíčem k úspěchu Ibizy SC se stal její design, sportovní vlastnosti, cena a výkony
• Po modelech Ibiza II a León je to třetí ocenění „Mladý vůz roku“ pro SEAT

SEAT Ibiza SC získala cenu „Mladý vůz roku 2009“ od španělského motoristického časopisu Car and Driver. Ocenění znovu potvrzuje popularitu nové generace nejprodávanějšího modelu značky SEAT mezi laickou i odbornou veřejností, která ji doprovází od zahájení prodeje v květnu 2008.

Čtenáři časopisu Car and Driver dali novému modelu Ibiza SC největší počet hlasů za inovativní design, výrazně sportovní temperament, kompletní výbavu, nízké pořizovací a provozní náklady a sníženou spotřebu paliva. Nová Ibiza se stala jasným vítězem, když za sebou zanechala dalších 11 konkurenčních vozů, včetně modelů Alfa Romeo MiTo, Audi A3, BMW řady 1 Coupé, Fiat Grande Punto, Ford Fiesta, Hyundai i30 a VW Scirocco.

Po letošním úspěchu má SEAT nyní tři ceny „Mladý vůz roku“. Ibiza II ji získala v roce 1997 a León v roce 2006. Kromě toho byl nový SEAT Ibiza na nedávném předávání cen časopisu Car and Driver ve skupině 12 vozů nominovaných na titul „Vůz roku 2009 časopisu Car and Driver“.

Model oceňovaný ve Španělsku i v Evropě

Během letošního roku získal nový SEAT Ibiza několik národních a mezinárodních ocenění. Vděčí za to dokonalé vyváženosti podmanivého designu, temperamentních sportovních vlastností a špičkové výbavy.

Ibiza nedávno obdržela cenu „Zlatý volant“ v Německu a byla vyhlášena „Kompaktním autem roku“ v Nizozemí holandským autoklubem ANWB, zatímco nová Ibiza ECOMOTIVE vyhrála na každoročním předávání cen AUTOBEST cenu „ECOBEST 2008“ za nejlepší ekologický vůz roku.

Nový SEAT Ibiza se v současnosti dodává ve dvou karosářských variantách, jako pětidveřový hatchback a třídveřové SC, s celkem třemi vznětovými a třemi zážehovými motory. Poprvé v tomto segmentu nabízí nová Ibiza možnost volby sedmistupňové dvouspojkové převodovky DSG. Rozsáhlá výbava vozů SEAT Ibiza může zahrnovat v závislosti na provedení například ABS, ESP, TCS + EBA, čelní airbagy pro řidiče a spolujezdce, hlavové airbagy, funkci Hill Holder a sledování tlaku vzduchu v pneumatikách.

 

PR

 

Fotogalerie

Novinka : Ibiza SportCoupé

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu