Vyhledávání

Členové našeho týmu KM Racing přijíždějí na start Dakaru 2012

Členové našeho týmu KM Racing přijíždějí na start Dakaru 2012

Členové KM Racingu přijíždějí na start Dakaru 2012

Na dvě etapy se sjíždějí členové týmu KM Racing do argentinského Mar del Plata, dějiště startu 34. ročníku Rallye Dakar. Zatímco první skupina, vedená šéfem týmu Martinem Macíkem, měla za úkol vyzvednut v přístavu Delta Dock veškerou techniku, druhá skupina pod vedením Josefa Kaliny, dorazí z Buenos Aires do Mar del Plata autem až přímo k přejímkám.

Cestu přes moře z francouzského přístavu v Le Havre zvládla technika KM Racingu relativně bez problémů, i když ne zcela. „Přeprava úplně bezpečná nebyla – například Macháčkovi někdo ze čtyřkolky odcizil připravený náhradní řetěz, to už je skoro jako v Africe. Slané a vlhké prostředí v lodi také nahrávalo korozi a oxidaci některých nechráněných kovových dílů, na technice je to přece jen poznat, nejvíce asi na maticích kol, a ty by měly být během soutěže stoprocentní,“ řekl šéf týmu Martin Macík po příjezdu do dějiště startu.

V Mar del Plata se všechny posádky seřadily na zvláštním výběžku přímo na břehu moře. Proti rozlehlému areálu univerzitního kampusu v Buenos Aires, kde probíhaly poslední přípravy v minulých letech, je to přece jen rozdíl. Ostatně, i techniky na Dakaru výrazně přibylo. „Proti minulým letům tady máme hrozně málo místa, oba závodní kamiony jsou od sebe jen metr. Kdybychom měli dělat nějaké zásadnější servisní úkony, asi by to byl trochu problém. Ale už 30. prosince jedou asistence a čtyřkolka na přejímky a na Silvestra i závodní kamiony. Teď jen, abychom se tu už včas všichni sešli, zbylá část výpravy pojede za námi do Buenos Aires třemi auty,“ dodává Macík.

V Argentině panuje slunečné a teplé počasí. Mar del Plata je oblíbené letovisko Argentinců, kteří bydlí v okolí Buenos Aires. Lidé leží na pláži a koupou se, ostatně veškerá technika s pláží přímo sousedí. Do Argentiny už dorazili také všichni soupeři, a tak se přímořské středisko už zcela přeneslo do rytmu největší světové dálkové rallye.

Sledujte další zprávy týmu KM Racing na www.kmracing.cz

.

Od 1.1.2012 sledujte denní zpravodajství z Rallye Dakar na kanále ČT4.

KM Racing

 

Fotogalerie

KM Racing v Le Havre, směr Dakar 2012

foto týmu

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu