Vyhledávání

Dakaráci a jejich závodní stroje na březnovém Motosalonu 2010 !!

Dakaráci a jejich závodní  stroje na březnovém Motosalonu 2010  !!

Dakar show na Motosalonu 2010

Díky dlouhodobé spolupráci se pořadatelům podařilo zajistit, na celou dobu trvání Motosalonu 2010, účast českých závodníků na Rally Dakar 2010 Argentina-Chile. Budou vystaveny závodní stroje, a to jak motocykly a čtyřkolky, tak i automobily a doprovodné vozy. Kompletní účast přislíbil Czech Dakar Team, v jehož barvách startovaly na nejtěžší rally světa tři motocykly, jedna čtyřkolka, dva automobily v kategorii T2 a dva kamiony.

Na autogramiádách a moderované show s promítáním se objeví Roman Krejčí (motocykl Yamaha, 1. místo v kategorii Maraton a 37. místo celkově v motocyklech), dále Martin Macek a Jan Veselý (závodní stroje Yamaha). Na čtyřkolce unikátní vlastní konstrukce dojel na sedmém místě Oda Bražina. Kromě jezdeckého úspěchu je to pozoruhodný výkon konstruktéra, který v malých českých „garážových“ poměrech vytvořil stroj na bázi podvozku Polaris s dvouválcovým motorem BMW o obsahu 800 ccm. I tento závodní stroj Czech Dakar Teamu budou moci návštěvníci obdivovat, stejně jako si podat ruku s nerozbitným a vytrvalým Olinem Bražinou.

Na Motosalonu 2010 se určitě bude prezentovat manager teamu a pilot závodního kamionu Tatra Marek Spáčil se svoji posádkou (navigátor Míla Janáček – vydavatel populárního Off Road magazínu a Radek Smolka) i pilot druhé závodní Tatry tohoto týmu Martin Kolomý s René Kiliánem a Zbyňkem Kotalem, který je pro změnu bývalým elitním pilotem letadel. Šéfmechanik Luděk Podhorný, kterého jste mohli vidět i za volantem doprovodné Tatry 6x6, je také stavitelem pozoruhodných tříkolek Trike V8 s motorem Tatra 613. Posádka Jiří Janeček a Viktor Chytka letos už podruhé dokázala dojet Dakar s velmi dobrým umístěním v kategorii T2 s Toyotou Land Cruiser.

Dalším, který se objeví v řadách týmu na výstavišti, je také pilot Dušan Kunovský. Na Dakaru si vedl velmi dobře a i když závod nedokončil, jeho mise byla velmi pozitivně přijata veřejností. Protože v řadách týmu jely část závodu i Miss World Taťána Kuchařová a Miss ČR 2009, je velmi pravděpodobné, že se krásné ženy objeví i v programu Czech Dakar Teamu. Vedení týmu má v tomto smyslu připraveno několik překvapení pro další ročník nejtěžší rally světa – Rally Dakar 2011.

Účast na Motosalonu 2010 přislíbily také osobnosti z dalších českých týmů – legendární „Mesieur Dakar“ Karel Loprais, pětinásobný vítěz v kategorii čtyřkolek Josef Macháček a další. Technika bude vystavena buď na venkovní ploše, nebo na jednotlivých stáncích jiných subjektů (například na stánku Supermoto by se měla objevit čtyřkolka Oldy Bražiny).

Autogramiády, rozhovory a promítání filmů a fotografií se bude odehrávat na pódiu s projekcí v pavilonu „P“. Všechny tyto programy bude moderovat Standa Berkovec (3 x na Rally Dakar v Africe i Jižní Americe, dále Master Rallye Paris – Samarkand – Moscou a Silk Way Kazaň – Ašchabád jako novinář). Jako první novinář v historii Mastert Rallye absolvoval závod Paris – Nancy – Istambul na motocyklu (Husqvarna LT 610).

V takovémto rozsahu se dosud čeští závodníci z Rally Dakar zatím na žádné motocyklové výstavě neprezentovali.


Provozní doba:

10. 3. 2010
9.00 – 17.00 hod.
odborný a novinářský den

11. - 12. 3. 2010
9.00 - 20.00 hodin

13. 3. 2010
9.00 - 19.00 hodin

14. 3. 2010
9.00 - 17.00 hodin

PR

BVV

 

Fotogalerie

Dakar 2010 a jeho finále objektivem fotografů Czech Dakar týmu

Další fotografie 1 2 3 4 5 6 7

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu