Vyhledávání

Poslední série testů završila přípravy Lopraisova týmu na Dakar 2010

Poslední série testů završila přípravy na Dakar 2010

Tradiční lokalita slovenského vojenského újezdu Záhorie se stala dějištěm poslední série testů závodního speciálu pro Dakar 2010 v Jižní Americe. Do odjezdu týmových vozidel zvývají už jen dva týdny.

Aleš Loprais testoval na Slovensku speciál, s nímž se zúčastnil podzimní Silk Way Rally. Vůz dostal při soutěži, v níž Aleš po tuhém boji získal kvalitní třetí místo, patřičně zabrat, ale podrobil se repasi některých podvozkových komponent. Právě jejich životnost a správné usazení všech dílů byla jednou ze součástí testu, při němž tým zaujal polohu v úplně jiné části testovacího prostoru. Na první pohled doznala vizuálně největších změn zadní část nástavby, znovu a důkladněji vyztužená proti praskání vlivem vibrací terénu.

„Tady vzadu je velmi výživná skoková pasáž a právě dopady prověří vozidlo velmi vydatně. Auto jsme důkladně odzkoušeli a myslím, že připraveni budeme zodpovědně. Na test jsme pozvali kolegy, kteří pro nás připravují turbodmychadla a i jejich stanovisko bylo veskrze pozitivní. Nyní je před námi fáze posledního dolaďování drobností, polepu vozu i závěrečného balení osobních věcí a náhradních dílů,“ dodal po testech Aleš Loprais.

Složení posádek i nasazení vozů se bude týkat jedno z následujících tiskových komuniké. Připomeňme tedy, že podrobněji bude nový ročník dakaru představen 24. listopadu a už o dva dny později přijme přístav v Le Havre další dakarskou flotilu, tentokrát již bez administrativních i technických přejímek, neboť ty se uskuteční až před startem v Buenos Aires.

Jiří Vintr 

http://loprais.cz/

 

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu